El professorat associat de la Universitat Jaume I es mobilitza per a lluitar contra la precarietat laboral i la desigualtat

1816

La desigualtat és tal que el associat pot cobrar, per la mateixa classe que imparteix un altre docent amb diferent figura, un 60% menys l’hora

Actualitat Diària

Des de fa molts anys, el professorat associat de l’UJI ha lluitat per aconseguir millores en la seua situació laboral, però la resposta de l’equip rectoral i l’administració ha sigut fer oïdes sordes a les nostres reivindicacions”. Apunta Mavi Oliver, professora associada des de 1995, com destaca el manifest aprovat en l’última assemblea de professors i professores associades.

Oliver afirma que “si revisem les nostres reivindicacions d’anys anteriors, aquestes continuen estant vigents després d’anys transcorreguts, demostrant que ningú ha fet res per a reconèixer els nostres drets. Arribats a aquest punt i després de les noves mobilitzacions del professorat associat de la Universitat de València i la Universitat Politècnica, volem reprendre les nostres reivindicacions i plantejar mobilitzacions per a aconseguir que aquestes es facen realitat”.

Les demandes dels associats s’han concretat en el següent manifest aprovat:

Demanem:

  1. Que la nostra retribució docent s’equipare amb les figures de PDI (amb plena capacitat docent) i que les tasques extra de gestió i investigació es vegen recompensades també en les retribucions i de cara a la promoció. ‘A igual treball, igual salari’.

 

  1. Acabar amb la precarietat en què s’han vist sotmesos els nostres contractes des de fa més de 10 anys. Els departaments han omplert de contractacions precàries la docència impartida. Hem assistit a constants eixides i entrades de professorat associat nou, o contractat de manera intermitent.  És hora ja del reconeiximent de la tasca docent realitzada pel professorat associat, donant-li la continuïtat que cal i concatenant els seus contractes.

 

  1. El dret a la promoció. Precisament per la seua vàlua com a professional que aporta la seua experiència laboral externa, és important considerar la trajectòria del professorat associat al llarg dels anys a l’UJI i afavorir de manera efectiva la seua promoció, amb la regulació escaient.

 

  1. Un tracte just i no discriminatori pel que fa a la normativa de l’UJI. El terme ‘a temps complet’ ens deixa fora d’algunes normatives que poden ajudar-nos a millorar el nostre treball i carrera professional dins la universitat.

 

  1. La revisió del document de millora de les condicions laborals signat en 2008, per tal d’incorporar altres millores.

 

  1. Un ajustament de la normativa interna per tenir una major representació, tant als departaments com a la resta d’òrgans de decisió de l’UJI, assegurant aquesta representació́ en tots els estaments.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací