Una trentena d’empreses valencianes participen en la Fira FruitAttraction de Berlin

579

Actualitat Diària

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, s’ha desplaçat fins a la capital alemanya per a acompanyar a les empreses de la Comunitat Valenciana i expressar el seu suport al sector en aquesta fira estratègica per a fidelitzar els productes valencians en els principals països de destinació i per a establir contactes que amplien les exportacions a nous mercats.

Consolidar els mercats on les fruites i hortalisses valencianes són referència i obrir noves destinacions per a les exportacions són els principals objectius de les empreses del sector que participen en Fruit Logística, fira de referència a nivell europeu, que se celebra des de hui i fins al divendres a Berlín.

“No podem oblidar que Alemanya és el principal mercat de destinació de les nostres exportacions agroalimentàries amb un valor de 1.130 milions d’euros -entre gener i novembre de 2019 -, el 20,2% del total”, ha assenyalat Mollà i ha afegit: “Aquest pes comercial converteix a Berlín en una de les cites imprescindibles per al sector i a l’estand de la Comunitat Valenciana en un aparador necessari per a impulsar la presència d’algunes de les nostres empreses”.

Concretament, 30 empreses participen en Fruit Logistica dins de l’espai expositor de la Conselleria que enguany ocupa 405 metres quadrats. La consellera ha subratllat que com a administració “ens correspon prestar el suport logístic necessari per a afavorir el posicionament dels nostres productors en mercats internacionals i estratègics i explorar l’obertura de noves vies i línies de negoci en favor de la rendibilitat del camp valencià”.

Les exportacions agroalimentàries valencianes entre gener i novembre van aconseguir els 5.587 milions d’euros, un 4,8% més que en el mateix període de 2018, aportant el saldo positiu més gran a la balança comercial de la Comunitat Valenciana, i col·locant-se en la tercera posició per comunitats autònomes, per darrere d’Andalusia i Catalunya.

Mollà ha destacat que els productes valencians ja són “ensenya de qualitat i plenes garanties, tant per a consumidors com per a comercialitzadors”, a diferència d’altres competidors deslleials en referència als integrants del lobby citrícola mundial impulsat per Sud-àfrica que tenen previst reunir-se en el marc de la fira.

Entre el 5 i el 7 de febrer més de 80.000 persones de 130 països visitaran Fruit Logística, que enguany aconsegueix el seu rècord amb 3.300 expositors de 93 països diferents. La promoció del sector hortofructícola en Fruit Logistica no és l’única que duu a terme la Conselleria: a partir del 14 d’abril els cítrics de la Comunitat pujaran a 585 autobusos a Marsella, Niça, Nimes i Toulouse per a promoure el seu consum i reforçar el seu posicionament.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací