Una reducció de l’IVA per a vehicles elèctrics triplicaria el mercat d’aquests vehicles

530

Actualitat Diària

Avui ha tingut lloc l’I Webinar titulat Tendències en Electromovilidad, el primer dels cinc Webinar en els quals enguany s’ha dividit el VI Fòrum Nissan.

Aquest I Webinar ha comptat amb el punt de vista d’una Administració, d’una Companyia Energètica i d’un usuari molt qualificat del vehicle elèctric com és el pilot de Fórmula 1, Marc Gené. El Webinar ha estat esquitxat de notícies en les seves diferents intervencions. Nissan va enviar un missatge clar al mercat i als Legisladors, en paraules de Francesc Corberó, Director de Comunicació de Nissan: “Una reducció de l’IVA per a vehicles electrificats triplicaria el mercat d’aquests vehicles a Espanya”. L’impuls a aquesta mena de vehicles no sols és molt important per al nostre país, ja que un mercat electrificat, “podria aportar prop de 90.000 milions de € al PIB espanyol” en desenvolupar-se tot l’ecosistema elèctric de nous negocis que es generarien al voltant de la electromovilidad.

Des de l’Ajuntament de Madrid es va apostar clarament per aquesta tecnologia com la més eficaç per a reduir les emissions a l’atmosfera i el soroll en les grans ciutats i com a eix fonamental del Pla 360 que presentarà en breu l’Ajuntament. En paraules de Borja Carabante, Delegat de Mobilitat i Medi Ambient de l’Ajuntament de Madrid: “Madrid ha decidit optar per la electromovilidad com un vector essencial de la mobilitat, volem cotxes amb zero emissions”. “Pròximament posarem en marxa un paquet de mesures 360 que afecten no sols la mobilitat sinó també a l’àmbit residencial i industrial que inclou ajudes per a la renovació de vehicles”.

Per part d’Endesa X, Josep Trabado va posar en valor l’esforç inversor que està realitzant Endesa per a ampliar la xarxa de càrrega al llarg de tota Espanya. Josep Trabado, Director General d’Endesa X va dir: “A la fi d’any, tindrem 2.000 carregadors instal·lats dels 8.500 als quals ens vam comprometre, complint amb els que vam proposar per a aquesta primera fase d’instal·lació”. Josep Trabado, també va fer al·lusió a la necessitat de rebaixar l’IVA als vehicles electrificats com una de les principals mesures per a impulsar d’una manera veloç el desenvolupament del mercat de vehicles electrificats a Espanya per a equiparar-nos amb altres països que ens porten la davantera.

Finalment, Mar Gené, pilot de Fórmula 1 i usuari del vehicle elèctric va comentar l’experiència de conduir un vehicle electrificat. Marc va dir que “un vehicle elèctric és igual o més excitant de conduir que qualsevol altre vehicle”. A més l’electrificació dels vehicles t’obre noves possibilitats de confort interior. La conducció d’un vehicle elèctric és molt més amigable per a la societat”. A més Marc Gené va destacar que moltes de les novetats en matèria de seguretat o de propulsió que s’usen en la Fórmula 1, després, una vegada testades en competició, passen a formar part dels vehicles de carrer. Marc Gené també va destacar les possibilitats que tenen els vehicles elèctrics perquè el propietaris d’un d’aquests vehicles es converteixi en un agent actiu dins del món energètic, ja que el vehicle elèctric proporciona possibilitats com pagar serveis amb energia o proporcionar aquesta mateixa energia a la teva llar o a l’oficina.

En el transcurs del Webinar, també es van abordar altres temes com el desenvolupament de la xarxa d’infraestructura de càrrega, on Nissan va revelar que la xarxa de càrrega ràpida de Nissan-Easycharger abasta ja gairebé 200.000 Quilòmetres quadrats, l’equivalent a la meitat de territori d’Espanya.

A més es va fer referència al paper clau que els vehicles elèctrics han de jugar en la reducció d’emissions i en la millora de la qualitat de l’aire de les ciutats. De fet, es va recordar que durant el confinament els nivells de contaminació de grans ciutats com les de Madrid van arribar a reduir-se gairebé un 70%. El vehicle elèctric en paraules de Francesc Corberó, pot ser “la baula que permeti connectar aquesta reducció d’emissions i millora de la qualitat de l’aire de les ciutats al mateix temps que la maquinària econòmica de ciutats com Madrid no es veuen afectades”. En aquest sentit, Corberó va recordar que durant l’any passat “Els cotxes elèctrics venuts per Nissan van estalviar prop de 4.000 tones de CO₂”.

Finalment, també es va tractar l’oportunitat que suposa l’electrificació per a crear noves finestres econòmiques com ara el Vehicle to Grid, és a dir, la possibilitat que el vehicle proporcioni energia a les llars i a les oficines i, per què no anar un pas més enllà com estan fent ja altres països on comença si pot ser pagar en energia determinats serveis com pot ser l’aparcar en un pàrquing,

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací