Un total de 349 sol·licitants aspira a habilitar-se com a guia de turisme de la Comunitat Valenciana en 2021

512

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana, a través de la Direcció General de Turisme, ha publicat en la seva pàgina web el llistat provisional de persones admeses/excloses en la vuitena edició de la convocatòria de les proves d’habilitació de guia de turisme de la Comunitat Valenciana i d’ampliació d’idiomes per als i les guies ja habilitats per la Comunitat, la convocatòria de la qual va sortir publicada el passat 16 de juny en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (consultar aquí).

Un total de 369 persones ha presentat la sol·licitud, de les quals 20 han estat excloses provisionalment del procés, per raons degudament justificades segons la convocatòria, quedant 349 aspirants a nous guies de turisme de la Comunitat Valenciana que després del procés de proves, se sumaran als 1.251 guies habilitats en l’actualitat. El termini de presentació d’al·legacions finalitza el pròxim dia 1 d’octubre.

Les persones sol·licitants que opten a aquestes proves, al costat de la titulació requerida, han hagut d’acreditar el domini d’una llengua estrangera nivell B2 del Marc europeu comú de referència per a les Llengües, a més del d’una de les oficials de la Comunitat. Quinenes no han pogut acreditar el B2 hauran de realitzar les corresponents proves de coneixement, previstes el mes vinent d’octubre.

Aquestes proves també estan destinades a guies ja habilitats que desitgin ampliar els seus idiomes i en aquesta convocatòria, la vuitena edició, com ja va succeir en les anteriors, s’inclou la llengua de signes com a alternativa d’idiomes. Són 24 els guies ja habilitats per la Comunitat Valenciana que han sol·licitat l’ampliació d’idiomes.

A més, els i les aspirants hauran de demostrar coneixements culturals, artístics, geogràfics i del medi ambient de la Comunitat Valenciana; actualitat política, econòmica, social i cultural; així com d’habilitats relacionades amb la gestió, assistència i assessorament a grups turístics i preparació i desenvolupament d’itineraris turístics. Aquestes proves estan previstes que es realitzin al llarg del mes de novembre o desembre de 2021.

En el cas d’aspirants que pretenguin convalidar coneixements, hauran de presentar memòria explicativa de la coincidència de coneixements entre els estudis cursats i el temari exigit en les proves, juntament amb còpia de l’expedient acadèmic on constin les assignatures a les quals es refereix aquesta memòria. Sense aquests requisits previstos no s’admetran convalidacions.

Els interessats i interessades disposen de tota la informació en la web institucional de Turisme Comunitat Valenciana: consultar aquí

1.251 guies oficials en la Comunitat

El nombre actual de guies de turisme habilitats en la Comunitat Valenciana és de 1.251 i aquesta és la vuitena edició.

El Decret 62/1996, de 25 de març, del Govern valencià, pel qual es regula la professió de guia de turisme estableix que requeriran els seus serveis les visites guiades a béns d’interès geogràfic o ecològic, museus, monuments i/o conjunts historicoartístics de la Comunitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací