Labora publica el repartiment de les ajudes Ecovid que permetran contractar a més de 1.500 persones

477

Actualitat Diària

Labora, mitjaçant la Conselleria d’Economia Sostenible, ha publicat en la seua pàgina web consultar ací l’assignació de fons per a les entitats locals de l’ajuda Ecovid-21 a través de la qual s’impulsarà la contractació de persones majors de 30 anys. Aquesta convocatòria ofereix una línia de subvencions que superen els 40 milions d’euros i que suposaran la contractació de 1.550 persones desocupades.

Emmarcades dins del programa Avalem Experiència Plus, pretenen incentivar la contractació de persones majors de 30 anys desocupades tant en ajuntaments com en organismes autònoms dependents d’ells. Els contractes seran a jornada completa i tindran una duració de 12 mesos i poden ser en qualsevol dels grups de cotització.

Les persones participants en aquest programa seran seleccionades per sondeig entre les inscrites com a demandants d’ocupació en els Espai Labora i complisquen les condicions o perfils que sol·licite l’entitat local.

Els criteris que es tindran en compte a l’hora de realitzar la selecció de personal seran els següents:

a) Persones desocupades que hagen iniciat o finalitzat un itinerari d’inserció laboral de Labora en els últims 12 mesos previs a la convocatòria.
b) Persones desocupades que no reben prestacions per desocupació o rendes d’inserció laboral.
c) Persones desocupades de llarga duració
d) Persones que en 2019, 2020 i 2021 no hagen sigut contractades en el Programa d’iniciativa social en col·laboració amb les entitats locals de la Comunitat Valenciana.
e) Persones que hagen rebut algun servei de Labora (no inclòs l’itinerari d’inserció laboral) en els últims dotze mesos previs a la convocatòria.
f) Persones majores de 45 anys
g) Persones amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%

A causa de l’èxit de la convocatòria de l’any passat i donada la necessitat generada per la pandèmia COVID-19, Labora ha treballat per a augmentar en 14 milions aquestes quantitats respecte a l’anterior edició, per la qual cosa s’aconseguirà un muntant final de 44 milions d’euros destinats a aquest programa.

Per això es podran utilizar els fons extraordinaris que la Unió Europea ha posat a la disposició de l’administració valenciana en la seua lluita per pal·liar els efectes de la pandèmia. Per a aquesta mena d’actuacions la Unió Europea ha ampliat el règim de finançament, incrementant-ho el 50% de cofinançament habitual fins a aconseguir el 100% d’aquestes.

Aquesta és la tercera convocatòria d’aquest programa que es va posar en marxa l’any 2020 com una de les iniciatives destinades a lluitar contra els efectes de la pandèmia i que pretén incrementar l’ocupabilitat de les persones desocupades a través de pràctica professional al mateix temps que es dota a les entitats locals de mitjans humans addicionals que els permeten realitzar actuacions específiques en l’àmbit de les seues competències, proporcionant-los una major capacitat de resposta davant la situació derivada per la incidència de la COVID 19 en el seu territori.

Aquesta convocatòria s’inscriu dins del programa d’Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa (REACT-UE), dotat amb 55.000 milions d’euros de fons addicionals oferits pel Fons Social Europeu (FSE), dels quals 10.000 milions corresponen a Espanya i que han sigut repartits entre les diferents administracions per a la seua execució a través dels programes operatius estatals i autonòmics.

El Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana inclou un nou eix prioritari amb un únic objectiu: afavorir la reparació de la crisi en el context de la pandèmia de COVID-19 i les seues conseqüències socials, i preparar una recuperació verda, digital i resilient de l’economia. Sota aquesta prioritat es concreten les accions que busquen donar suport a l’accés al mercat de treball, la creació de llocs de treball i l’ocupació de qualitat.

Cal recordar que per a contactar amb els Espai Labora es realitza a través d’aquest enllaç: consultar aquí. Una vegada rebuda la sol·licitud, des dels Espai Labora es posen en contacte amb les persones usuàries.

Avalem Experiència Plus

El programa Avalem Experiència s’articula al voltant de diverses línies estratègiques. Una d’elles és el suport a la contractació, concedint ajudes per a fomentar contractes de persones majors de 30 anys i que contribuïsquen a la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes o a l’estabilitat en el treball.

Així mateix, també impulsa accions com la formació per a actualitzar la qualificació profesional, el suport a les iniciatives d’emprenedoria i el treball autònom, l’orientació, intermediación i cerca d’ocupació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací