Un oficial de la Policia Local de Castelló participa al Titan Desert 2018, la gran carrer de mountain bike

En total seran prop de 600 participants de 30 països representats i 619 quilòmetres de recorregut en el qual la principal novetat serà enguany la presència de la muntanya

1020

ActualitatDiària

Un agent de la Policia Local de Castelló participarà en la Titan Desert 2018, la carrera més dura del món de mountain bike, que arranca aquest diumenge i finalitza el 4 de maig. Afeccionat a l’esport, enamorat de la naturalesa i acostumat a plantejar-se reptes, l’oficial de la Policia Local de Castelló José María Villegas volarà avui cap al Marroc on aquest diumenge arranca la prova. Prop de 600 participants, 30 països representats i 619 quilòmetres de recorregut en el qual la principal novetat serà enguany la presència de la muntanya, que compartirà protagonisme amb les dunes, essència de l’emblemàtica de la prova.

“Em plantege la meua participació com un repte de superació personal; de viure l’experiència; de començar la carrera i poder tenir la immensa satisfacció d’acabar-la; de recórrer el desert, un ecosistema tan atractiu com a hostil; de ser part d’una carrera tan solidària com la Titan”, compte José María solament unes hores abans d’agafar l’avió que li portarà fins a la seua destinació.

Explica que la idea de participar en la Titan Desert li va eixir “quasi sense voler”, encara que açò supose pedalejar durant hores per dunes interminables. “M’agrada la naturalesa, la bicicleta, superar-me a mi mateix i mai havia estat en el desert, m’atreia. De seguida em va venir a la ment la Titan. Quasi sense pensar-ho li’l vaig dir a un amic: Anem a fer la Titan?” I la resposta va ser anem.

No és ciclista professional, però ha participat en campionats d’Espanya i del Món per a policies i bombers, on ha pujat al podi. Encara que ja tenia una bona forma física, porta des de novembre preparant-se específicament per a aquesta prova. Al principi moltes hores seguides damunt de la mountain bike a baixes intensitats, per a acostumar al cos al fons. I a mesura que s’ha acostat la data s’han escurçat les eixides però augmentant la intensitat.

“Són hores que li lleves a la teua família, als teus amics, a altres aficions…”, conta. I aquesta solament és la part física, la preparació mental és igual d’important. “Un dels principals problemes d’una carrera tan dura com la Titan Desert és saber afrontar els moments de feblesa, vèncer els dubtes que segur sorgiran… Sabem que anem a patir, però no ens imaginem quant”. I quan li preguntem quin és la clau per a aconseguir l’objectiu, arribar a la meta de Maadid: “La determinació és fonamental, tant com la bona forma física”.

El policia local de Castelló José María Villegas afronta un dels reptes de la seua vida a partir d’aquest diumenge. Una etapa marató, una etapa exclusiva de navegació –solament amb coordenades, sense itinerari oficial perquè posen a prova la seua perícia amb l’orientació i la interpretació dels mapes-, 8 o 9 hores pedalejant amb temperatures per sobre dels 40º, dormir enmig del desert a baixes temperatures… En definitiva, portar el cos al límit amb el valor afegit que les emocions van a estar flor de pell. Superar-se a si mateix. Poder arribar a la meta. Tot un repte. Tota una experiència.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací