Turisme trasllada als destins l’estratègia per formar parts dels Next Generation

457

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la presentació telemàtica del ‘Programa Extraordinari de Sostenibilitat Turística en Destins 2020-2023’, que impulsa el Govern central amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana.

Colomer ha explicat que “un dels àmbits d’aquesta actuació estratègica és el programa dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destí, dotat amb 1.904 milions” que, ha avançat,”seran assumits per les pròpies entitats locals, tant en la seva visió com en la seva gestió”.

Colomer ha destacat la importància d’aprofitar l’oportunitat dels Fons Next Generation perquè, al seu judici, “aquest és un tren de recursos que no hem de deixar passar”.

El Pla, que es va presentar aquest dilluns a Lanzarote, encara no està definit i no es disposa de tota la informació completa, “el propòsit és compartir els continguts amb el sector i poder avançar en la transformació del model turístic”, segons Colomer.

Per al titular de Turisme, “la Comunitat Valenciana té fets els deures”, i “som un destí que ja compta amb un enfocament cap a la sostenibilitat, que part del Llibre blanc, el Codi Ètic del Turisme, mundial i específic de la Comunitat i el Pla Estratègic de Turisme 20-25”.

Distribució de fons

Colomer ha incidit en què “queda un recorregut de millora” però el “procés de reconstrucció del turisme del nostre país ja està en marxa”. El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència guiarà l’execució de 72.000 milions de fons europeus fins a l’any 2023 i s’estructurarà entorn de 10 polítiques palanca.

Cal assenyalar que el turisme s’emmarca dins de la Palanca V de modernització i digitalització i, en concret, el component 14, que correspon al Pla de modernització i competitivitat del sector turístic, dotat amb 3.400 milions d’euros per al període 2021-2023.

Entitats locals i fons

“La destinació turística assumeix el rol fonamental en la visió i en la gestió del que són els plans; es configuren com a icones d’innovació, compliment i desenvolupament”, ha incidit el secretari autonòmic, per a qui “les entitats locals tindran un protagonisme en l’execució de l’Estratègia de Sostenibilitat, a través de plans extraordinaris de Sostenibilitat Turística en Destins”.

Colomer ha destacat el fet de ser presents en la presentació del Pla els destins que ja treballen amb Turisme Comunitat Valenciana com, per exemple, els que participen en Plans de Dinamització i Governança, marques turístiques, inclosos els patronats provincials, i destins amb Tourist Info, així com totes les mancomunitats que consten en GVA Administració local.

“Volem ser transparents i anirem informant puntualment dels instruments per a poder participar en l’Estratègia i amb això en els Fons Next Generation”, ha asseverat Colomer.

En el seminari web, també ha intervingut el director general de Turisme, Herick Campos, qui ha presentat l’Estratègia, i el cap d’Àrea de Competitivitat Turística, José Luis Wagner, que ha explicat la sinergia que hi ha entre el Pla Estratègic i Turisme Comunitat Valenciana.

Plans Extraordinaris

Colomer ha assenyalat que el Programa s’ha donat a conèixer als gestors de destins de tots els àmbits territorials de la Comunitat Valenciana, als seus responsables i institucionals i al personal tècnic de la Xarxa Tourist Info i de la Xarxa DTI poques hores després de la seva presentació a Canàries.

El ‘Programa Extraordinari de Sostenibilitat Turística en Destins 2020-2023’ és un dels quatre que conformen el Pla de Modernització i Competitivitat del sector Turístic, que aglutina les accions del Govern d’Espanya a finançar amb fons Next Generation UE.

Aquests ‘Plans Extraordinaris de Sostenibilitat Turística en Destí’ són totalment compatibles amb els ‘Plans Ordinaris de Sostenibilitat Turística en Destí’ que impulsa Turisme i la convocatòria del qual continua oberta. Segons el Director General de Turisme, Herick Campos, “responen a la mateixa finalitat”.

Campos ha informat que “es preveu que el finançament per part d’Europa sigui la del 100% dels plans”; encara que “falta per confirmar-ho en paper i detallar com i quins seran els percentatges de bestreta”.

El director general ha insistit que “hem d’estar preparats per a saber executar el que ens marquin des de Brussel·les i saber certificar les despeses” i ha reconegut que serà un “procés complex” però ha posat a la disposició del sector a l’equip de Turisme Comunitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací