Turisme reforça la promoció internacional de la gastronomia valenciana

832

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana i Conhostur ha celebrat l’esdeveniment “Una experiència gastronòmica cinc estrelles”, que ha servit per a donar a conèixer el territori i la gastronomia de la Comunitat Valenciana a la Haia.

En l’acció, celebrada en la residència de l’ambaixadora espanyola a la Haia, han participat Ricard Camarena (2 estrelles Michelín), Susi Díaz (1 Estrella), Miguel Barrera (1 Estrella), Bernd Knller (1 Estrella), i el cuiner de Torrevella Jose Luis Cases, guanyador de l’II Concurs a la Millor Tapa ‘Madeincv’. Els cuiners i cuineres han estat acompanyats en l’esdeveniment de la cap de sala Yvonne Arcidiacono (1 Sol Repsol).

Han presentat la seva proposta de tapes basades en producte valencià amb motiu de la celebració del ‘Dia Mundial de la Tapa’: una selecció de receptes gastronòmiques que combinen la creativitat, la innovació i saber fer dels professionals que han viatjat fins a la Haia amb l’autenticitat de la cultura culinària de la Comunitat Valenciana.

En l’acte han participat 34 prescriptores del mercat holandès, com són representants d’agències de viatge, operadors turístics i mitjans de comunicació, així com revistes especialitzades, a més de 30 ambaixadors i representants institucionals.

Tots ells han pogut conèixer la gastronomia de la Comunitat Valenciana i totes les possibilitats que ofereix com a destinació, amb múltiples experiències de les quals gaudir al llarg de tot el seu territori.

El ‘Dia Mundial de la Tapa’ és una de les accions promogudes per Turespaña dins del Pla Operatiu de 2019. En aquesta ocasió, en col·laboració amb l’Oficina Espanyola de Turisme a la Haia és una de les 24 accions que es desenvoluparan en aquest mercat i una de les 33 accions que tindran lloc a Benelux.

Per al ‘Dia Mundial de la Tapa’, Turespaña proposa accions simultànies en 32 països que tenen com a protagonista aquest format gastronòmic tan característic del nostre país, vinculant la tapa a la marca Espanya.

En aquesta ocasió, Turisme Comunitat Valenciana, el sector, representat per Conhostur, i una excel·lent representació de professionals de la cuina, s’han sumat a aquesta celebració aportant els valors de la marca L’exquisit Mediterrani a la forma que tenim d’entendre i compartir la gastronomia.

Holanda és el quart mercat internacional emissor de turistes cap a la Comunitat Valenciana. Prop de 650.000 holandesos van visitar la Comunitat Valenciana en 2018 -un 9,5% més que l’any anterior-. A més, el client holandès aporta desestacionalització a la demanda turística: 3 de cada 4 holandesos que van viatjar a la Comunitat Valenciana en 2018 ho van fer fora dels mesos de juliol i agost.

La Comunitat Valenciana és una destinació molt atractiva per al mercat holandès, amb un poder adquisitiu que redunda en una despesa mig diari alt – situat en prop de 100 en 2018, el 3r després d’Itàlia i Regne Unit- i que valora la gastronomia de qualitat i mediterrània del nostre territori.

La presidenta de Apeha, María del Mar Valera, ha destacat durant l’esdeveniment com “la cuina valenciana té en l’actualitat 19 restaurants amb Estrella Michelín, en els quals llueixen 24 guardons, i 46 restaurants amb Sols en la Guia Repsol, a més d’una excel·lent riquesa de producte agroalimentari i una tradició mediterrània de cultura gastronòmica arrelada en tot el seu territori”.

A més, ha explicat que la delegació de cuiners presents a la Haia “representa el bon fer, l’experiència, la qualitat i l’alt nivell de la gastronomia valenciana”. Valera ha agraït a Turisme Comunitat Valenciana “l’oportunitat de participar en aquesta missió promocional de destinació Comunitat Valenciana i poder acompanyar a aquest grup de magnífics cuiners valencians”.

Per la seva part Ricard Camarena, al capdavant d’aquesta delegació de cuiners, ha ressaltat en la seva intervenció la importància de la gastronomia per a unir el territori de la Comunitat Valenciana. “Els cuiners tenim un codi, centrat en el territori, el producte i la innovació”.

Promoció internacional de la gastronomia valenciana

Turisme Comunitat Valenciana ha reforçat així la promoció internacional del turisme gastronòmic valencià de la marca L’exquisit mediterrani Amb aquest tipus d’accions promocionals directes, es potencia la col·laboració del sector i dels professionals de la nostra cuina en el posicionament exterior d’una gastronomia excel·lent i amb valors mediterranis; gràcies al suport de Turespaña, a través de la Xarxa de Conselleries de Turisme en l’Exterior, per a estendre el prestigi de la nostra gastronomia en mercats turístics internacionals d’interès.

Per a Francesc Colomer, “aquest esforç promocional col·lectiu ens permetrà ressaltar la importància de la gastronomia per al nostre territori com a element diferenciador”.

Així mateix, reflecteix que “per al govern valencià el turisme gastronòmic és una prioritat i una oportunitat per a la desestacionalització, per a enriquir les experiències turístiques i per a aconseguir un model turístic més sostenible i saludable, que incorpori el paisatge gastronòmic, la cultura culinària pròpia, el producte de proximitat, la innovació, la creativitat dels nostres professionals i l’hospitalitat mediterrània posada en la taula.”

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací