Turisme publica la convocatòria d’ajudes a empreses turístiques 2023

282

El termini de presentació de sol·licituds s’inicia el 15 de maig i finalitza el 2 de juny de 2023

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana destinarà en 2023 un total de 6.810.000 euros a través de la nova convocatòria d’ajudes destinades a la millora de la competitivitat turística, i dirigides a empreses, associacions, federacions i fundacions de les tres províncies.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha explicat que aquesta convocatòria, publicada aquest dimecres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, “té la finalitat d’incentivar l’activitat turística amb programes dirigits a reactivar la prestació de serveis turístics de valor afegit al llarg d’enguany”. 

De fet, segons ha assenyalat, l’objectiu d’aquestes línies d’incentius és “millorar la competitivitat dels serveis i productes turístics a través de la digitalització, contribuir al desenvolupament sostenible i responsable de l’activitat turística, a més de fer costat als productes turístics experiencials que ens diferencien com a destinació turística”.

La convocatòria disposa de dos programes específics que permetran subvencionar d’una banda, fins al 70% de la despesa de projectes de competitivitat i màrqueting; i d’altra banda, els esdeveniments musicals, esportius i culturals podran comptar amb una ajuda del 60% de la seua inversió total.

El termini de presentació de sol·licituds d’aquesta convocatòria d’ajudes, que són de concurrència competitiva, s’iniciarà a les 9.00 hores del dia 15 de maig de 2023, i finalitzarà a les 23.59 hores del dia 2 de juny de 2023.

4 milions d’euros per a competitivitat

Aquesta convocatòria d’ajudes a empreses, compta amb dos programes diferents. Així, el primer està dirigit a l’impuls a la competitivitat de les empreses i el màrqueting de producte turístic, dotat amb 4.000.000 euros.

A aquestes ajudes només es poden presentar empreses turístiques inscrites en el Registre de Turisme Comunitat Valenciana, tant els establiments d’allotjament turístic, com a agències de viatges i empreses de turisme actiu. També les empreses i associacions adherides als programes de CreaTurisme, l´Exquisit Mediterrani, o que disposen el distintiu ‘Compromís amb la Qualitat Turística’ per la seua participació en el programa Sicted CV.

Cada sol·licitant podrà presentar una sol·licitud per a un únic projecte relatiu a un o diversos dels següents àmbits: millora de la digitalització, ciberseguretat i automatització de processos, serveis i/o productes, promoció i publicitat, comercialització i posada en mercat de productes i/o serveis turístics experiencials, i sostenibilitat i ludificació.

Les ajudes poden aconseguir el 70% sobre el cost, fins a un màxim de 100.000 euros. No es contemplen ajudes per a projectes el cost subvencionable dels quals siga inferior a 6.000 euros, a excepció de les empreses i associacions adherides a Sicted, CreaTurisme i L´Exquisit Mediterrani, i en aquest cas l’import mínim podrà ser de 3.000 euros.

2,8 milions d’euros d’impuls a festivals 

El segon dels programes que contempla la convocatòria és el d’Impuls a esdeveniments musicals, esportius i culturals d’impacte turístic, dotat amb 2.810.000 euros.

A aquest programa poden acollir-se les empreses, associacions, federacions o fundacions organitzadores d’esdeveniments esportius i culturals que se celebren durant 2023 en la Comunitat Valenciana i tinguen impacte turístic. 

També les empreses i associacions organitzadores d’activitats musicals que se celebren durant 2023 i que estiguen adherides al Programa Mediterranew Musix.

Cada sol·licitant podrà presentar una única sol·licitud per a un únic esdeveniment. Els esdeveniments que es podran subvencionar són les activitats musicals d’impacte turístic, els campionats, proves i concentracions esportives. També les activitats culturals vinculades a la gastronomia o l’enologia, a les festes d’interés turístic d’àmbit, almenys, provincial, i les activitats culturals vinculades a les arts escèniques.

Les ajudes d’aquest programa aniran destinades a finançar la promoció i la difusió de l’esdeveniment subvencionat en mercats nacionals i internacionals i poden aconseguir el 60% sobre el cost subvencionable, fins a un màxim de 100.000 euros. No es contemplen ajudes per a esdeveniments el cost subvencionable dels quals siga inferior a 10.000 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací