Turisme promociona la Comunitat com a destinació de turisme ornitològic en Falsterbo Bird Xou de Suècia

665

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana assisteix com a expositor en l’esdeveniment dedicat a l’ornitologia que se celebra l’últim cap de setmana en Falsterbo (Suècia), una zona molt turística en la qual es donen cita un gran nombre d’afeccionats als ocells de tota Escandinàvia.

Turisme Comunitat Valenciana mostrarà en Falsterbo Bird Xou l’oferta de turisme ornitològic de la Comunitat Valenciana en un espai expositiu atès per guies especialitzats en birding.

Turisme participa amb l’objectiu de donar a conèixer l’oferta de la Comunitat Valenciana en turisme ornitològic, a més d’establir contactes amb els touroperadores especialitzats en aquesta tipologia turística. Es tracta d’un producte especialitzat practicat per un públic molt exigent amb la qualitat de la interpretació del patrimoni natural, que constitueix la base de la seva experiència turística.

El mercat escandinau, juntament amb el britànic i el centreeuropeu, és un dels prioritaris per al turisme ornitològic.

En 2018, en una acció coordinada pel Patronat de Turisme de València, l’Associació de Guies Birding de la Comunitat Valenciana va estar present en el Falsterbo Bird Xou realitzant una presentació de la destinació Comunitat Valenciana com a destinació ornitològica, amb gran acolliment entre els assistents, turoperadores nòrdics que es van interessar per la nostra destinació per a començar a comercialitzar sortides.

Per a reforçar aquest primer contacte amb els turoperadores nòrdics es va realitzar un ‘fam trip’ a la Comunitat Valencian al novembre passat, coincidint amb el Festival dels Aiguamolls del Sud, a Torrevella, promogut per Turisme Comunitat Valenciana.

Aquest any, la presència de la Comunitat Valenciana en el Falsterbo Bird Xou es veurà incrementada, ja que la Comunitat Valenciana disposarà d’un petit espai expositiu atès per guies especialitzats en ‘birding’.

A més, es participa en el programa de xerrades amb una presentació de la destinació, reforçada amb interessants dades sobre el Charrán elegant (Sterna elegans), que durant els últims 10 anys ha estat niant en aiguamolls valencians. Aquesta espècie es troba, normalment, al llarg de la costa occidental d’Amèrica, i el lloc d’implantació a Espanya és l’únic fora d’aquesta gamma i, per tant, completament únic i un gran atractiu per al turisme ornitològic.

Aquest tipus de xerrades provoquen un interès entre els afeccionats ‘birdwatchers’ i, en aquest cas, és una raresa que val la pena veure.

Falsterbo Bird Xou és una fira que porta celebrant-se 13 anys i s’ha convertit en una gran referència en l’àrea escandinava, sobretot entre suecs i danesos, que són els més actius i els que més pròxims es troben de la localitat de celebració. En l’actualitat és una cita ineludible per a molts observadors d’ocells de la zona i voltants.

A més, Falsterbo és una de les ‘mecas’ per als observadors d’ocells o ‘birdwatchers’ europeus i, sobretot, els escandinaus, perquè resulta un lloc extraordinari per a l’observació de la migració entre finals d’estiu i tardor.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací