Turisme presenta el seu model de gestió de festivals en la XX assemblea general de l’Associació de Promotors Musicals

564

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana ha presentat el seu model de gestió de festivals musicals en la XX Assemblea General de l’Associació de de Promotors Musicals (APM).

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la taula redona ‘Turisme i Sostenibilitat en la indústria de la música en directe’ juntament amb el regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, i el director de l’Agència Gallega de les Indústries Culturals, Jacobo Subtil.

Francesc Colomer ha assenyalat que “hem participat en aquesta taula redona per a posar en valor la concepció i la gestió dels festivals musicals que realitzem en la Comunitat Valenciana” i que l’objectiu “és compartir experiències i reptes de futur amb els professionals del sector i amb altres comunitats autònomes”.

Colomer ha recordat que en 2018 “aprovem la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana, on els festivals musicals apareixen com un producte turístic de primer ordre, també altres conceptes vinculats a l’ètica, l’hospitalitat, la sostenibilitat i l’oci”.

També ha assenyalat que “hem sigut pioners a legislar en clau de Codi Ètic i a elevar la música a bandera de primer nivell” i ha afegit que

“sabíem el que era un Bé d’Interés Cultural, una Festa d’Interés Turístic, però no hi havia protecció per als festivals entés com un recurs musical de primer ordre”, al mateix temps que ha recalcat que “una llei senyalitza els camins de les transformacions”.

Per a Colomer, “la música com a producte turístic és l’àmbit que millor reconcilia el PIB i el FIB, entés com la felicitat interior bruta” i ha ressaltat que “hi ha moltes dades que avalen i confirmen el paper dels festivals en una marca turística”.

A més, ha destacat que per a la Generalitat els festivals musicals “són també un element diferencial que connecten amb la nostra identitat, a més de ser una incubadora de futurs turistes”. En aquest sentit, ha posat l’accent que “un milió de visitants a l’any signifiquen grans possibilitats de futur”.

El responsable de Turisme s’ha referit al treball que es realitza des de la Comunitat Valenciana per a impulsar els festivals musicals i ha incidit en què “promocionem la música amb els actors musicals directes, que ja formen part de l’ecosistema de gestió i decisió de la nostra política turística”.

Així mateix, ha esmentat que “s’acaba de crear una associació de grans festivals amb la qual treballarem en festivals i també estem treballant per a aplicar les noves tecnologies i la intel·ligència turística als festivals per a fer-los més sostenibles i assegurances”.

Colomer ha recordat que des de la Generalitat s’han impulsat les marques turístiques Mediterranew Musix i Mediterranew Fest, que reconeix i filtra a aquells festivals musicals que demostren estar qualificats, que compleixen paràmetres de legalitat i sostenibilitat”.

Finalment, ha advocat per “treballar junts, tant administracions com sector professional, per a impulsar productes turístics que contribuïsquen a qualificar i a posar en valor la nostra oferta turística i cultural”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací