Turisme prepara Fitur 2021 “amb un enfocament més professional i digital”

658

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana es troba immers en el procés de preparació de com serà la participació en la pròxima edició de la Fira Internacional de Turisme, Fitur 2021, “amb un enfocament més professional i digital que mai”, segons el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director general de Turisme, Herick Campos.

Tots dos han organitzat una reunió amb les sis marques turístiques de la Comunitat Valenciana (València Turisme, Castelló Mediterrani, Benidorm, Visit València, Alacant i Costa Blanca ) per a coordinar aquesta participació en la pròxima edició de la fira turística.

Francesc Colomer ha destacat que “Fitur sempre ha descansat sobre la idea del consens i més en un any com aquest, per això hem convocat a les marques per a acordar en equip la millor manera d’enfrontar-nos a aquest repte d’iniciar la promoció presencial en una fira de grans dimensions i de gran rellevància per al sector”.

En aquesta línia, ha explicat que “la nostra idea és avançar amb les aportacions de tots comptant amb una normativa i una sèrie de criteris que ens ha fet arribar Ifema i que marcaran aquesta nova edició de Fitur”.

En concret, per a la pròxima edició, que se celebrarà del 19 al 23 de maig a Madrid, Ifema ha plantejat mesures generals com un aforament del 50%, a més de complir distàncies interpersonals de 2,5 metres i no comptar amb espais coberts ni la realització de demostracions gastronòmiques o enològiques, així com els ‘showcookings’ o els tastos de vins o olis.

Segons Ifema, els i les professionals del sector que accedeixin a la fira hauran de fer-lo amb un test negatiu de COVID-19, a més d’una acreditació personal i nominativa. Respecte a l’obertura al públic durant el cap de setmana, encara no s’ha definit com serà el procediment.

De la mateixa manera, des de l’organització de Fitur 2021 es desaconsellen fullets i es proposa als expositors que prevalgui el material digital, i també es recomana evitar que la gent pugui parar-se en els taulells i tractar de senyalitzar una direccionalitat per al flux de visitants.

La construcció de l’estand de la Comunitat Valenciana està adjudicat a l’empresa valenciana Escato i estan previstos tots els possibles canvis que, per la pandèmia, puguin afectar la fira.

Durant la reunió, els responsables de Turisme han traslladat a les marques que, entre altres coses, enguany la proposta és canviar els taulells per pantalles molt visuals i amb codis QR que proporcionin més informació sobre els productes.

Respecte a la distribució de l’estand en illes, s’ha traslladat que s’adaptaran els expositors per a evitar els espais tancats i que les persones s’agrupin al voltant de taulells.

Colomer ha incidit en què Fitur 2021 “serà diferent, amb un estand amb moltes possibilitats d’adaptació en clau digital, pensat i destinat a les empreses, i amb espais molt oberts per a evitar aglomeracions”.

El titular de Turisme ha subratllat que “aquest estand ja partia amb una forta càrrega tecnològica que ens ha vingut molt bé per a poder adaptar-ho amb més facilitat”, i ha afegit que “la tecnologia és i serà fonamental per al futur, també de les destinacions turístiques”.

Finalment, Colomer ha incidit en què “la nostra participació en Fitur s’ajustarà a tots els criteris marcats per les autoritats sanitàries” i ha afegit que “la seguretat també ha de ser un valor de marca i aquest sector té capacitat per a garantir-la”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací