Turisme obre un nou termini d’adhesió a la marca gastroturística L’Exquisit Mediterrani

476

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana posa en marxa una nova fase de desenvolupament de la Xarxa Gastroturística per a adherir a les empreses de turisme gastronòmic al segell de L’Exquisit Mediterrani.

D’aquesta manera, aquest divendres s’ha obert el termini per a iniciar el procés d’adhesió dirigit a bars i restaurants. En pròximes fases, es publicaran també els protocols d’adhesió per a altres empreses de gastroturismo, com a cellers, almàsseres, embarcacions de pesca turisme i explotacions d’agroturisme amb instal·lacions visitables i ofertes turístiques experiencials.

Segons el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, amb aquesta acció es pretén “contribuir al fet que els consumidors turístics puguin identificar millor l’oferta gastroturística de qualitat, pròpia i diferenciada a través d’un distintiu públic”; i d’altra banda “identificar als establiments turístics i treballar directament amb ells, dins de la Xarxa L’Exquisit Mediterrani”.

“L’objectiu és ajudar el sector a focalitzar millor les estratègies públiques, incentius i programes de foment i reforçar la competitivitat de l’oferta gastronòmica com a estratègia de recuperació de l’activitat, en un moment tan complex per l’especial incidència de la pandèmia en aquest sector”, ha apuntat el titular de Turisme.

21 requisits i 14 recomanacions

El manual d’adhesió dels establiments d’hostaleria estableix un total de 21 requisits i 14 recomanacions a bars i restaurants per a l’adhesió al segell de L’Exquisit Mediterrani. Aquests criteris s’han establert en col·laboració amb la Confederació d’Hostaleria de la Comunitat Valenciana (Conhostur), les associacions sectorials i les entitats adherides a la Xarxa Gastroturística CV a través d’un procés participatiu.

L’adhesió exigeix als establiments el compliment d’un protocol que inclou aspectes relatius a la qualitat i identitat de la seva oferta gastronòmica, a criteris de servei turístic i compromís amb el client i a matèries relacionades amb els processos de millora contínua en la gestió.

Quant als criteris i recomanacions gastronòmiques, el protocol incideix en l’oferta al client d’elaboracions basades en receptes, tècniques i productes vinculats a la cultura gastronòmica de la Comunitat Valenciana, la incorporació de vins i productes agroalimentaris locals amb marques de qualitat, el consum de proximitat o les distincions gastronòmiques obtingudes.

Pel que respecta als aspectes relacionats amb els serveis turístics, els bars i restaurants han de garantir el seu coneixement de la cultura gastronòmica i la seva capacitat de transmissió al client, així com l’acolliment turístic oferint informació del destí a cada visitant, difusió d’altres serveis turístics de l’entorn, informació en idiomes i a través de mitjans ‘en línia’.

També es recorda la seva implicació en la construcció i articulació de la Comunitat Valenciana com un destí gastronòmic participant en clubs de producte, projectes associatius, impulsant activitats innovadores o participant en esdeveniments promocionals.

Finalment, es tenen també en compte criteris i recomanacions relacionats amb la implantació de sistemes per a la millora contínua en la gestió de processos i qualitat de servei, amb l’adequat nivell formatiu dels equips o amb la gestió mediambiental i bones pràctiques en matèria d’accessibilitat universal.

Procediment d’adhesió

Turisme Comunitat Valenciana ha creat una nova microsite des d’on podran realitzar les empreses la seva sol·licitud d’adhesió a la Xarxa Gatroturística L’Exquisit Mediterrani (consultar aquí).

La sol·licitud es tramitarà de manera electrònica mitjançant una declaració responsable de compliment dels requisits i recomanacions. Les empreses adherides podran utilitzar en els seus suports de comunicació el segell de L’Exquisit Mediterrani i participar en les accions que des de la Xarxa Gastroturística es posaran en marxa en 2021.

Xarxa GastroTurística i reptes 2021

La Xarxa GastroTurística CV és l’instrument de governança col·laborativa de Turisme CV que, des de 2019, integra als agents en xarxa. Connecta iniciatives i sinergies en el territori a partir dels 10 centres de la Xarxa de CdT i Invat·tur -com a nodes de primer nivell- i 8 eixos d’actuació.

Compta amb més de 70 entitats i destinacions turístiques que estan col·laborant a través d’accions, pròpies o en col·laboració, i coordinant els seus programes i un catàleg de prop de 150 actuacions anuals sota la marca L’Exquisit Mediterrani.

A més de la posada en marxa de l’adhesió de les empreses a la Xarxa L’Exquisit Mediterrani, Turisme CV impulsarà en 2021 el desenvolupament normatiu de la Llei 15/2018, de la Generalitat, de turisme, oci i hospitalitat de la Comunitat Valenciana, en el referit al turisme gastronòmic com a recurs turístic de primer ordre i la reglamentació d’empreses d’hostaleria, elaborant un projecte de decret que renovi la seva regulació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací