Turisme inicia l’elaboració del Pla Estratègic de Turisme Accessible 2021-2024

458

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) ha acollit la primera reunió del grup de treball d’accessibilitat de la Comunitat Valenciana. En ella, s’ha avaluat el pla estratègic d’accessibilitat que conclou enguany (2017-2020) i s’ha començat a preparar el nou projecte que es presentarà l’any vinent i estarà vigent fins a 2024.

El director general de Turisme, Herick Campos, ha explicat que “no sols cal treballar en aquest tema per justícia social, també hem de complir amb un mandat de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat”.

A més, i a diferència de l’anterior pla s’obren dues línies noves de treball, ja que s’abordarà la inserció laboral de treballadors amb necessitats especials en el sector turístic i es contemplaran els avanços en accessibilitat dels destins pertanyents a la Xarxa DTICV de manera que es coordinin i reforcin les accions recollides en tots dos plans.

Campos ha assenyalat que l’accessibilitat està contemplada en el codi ètic de Turisme Comunitat Valenciana i també en el pla estratègic. “A més, -insisteix- ens dota de competitivitat enfront d’altres destins per un tema de sensibilització i perquè els turistes amb necessitats especials trien destins i serveis adaptats i accessibles”.

“El nostre objectiu és ser un destí de qualitat, sostenible i hospitalari i, sens dubte, l’accessibilitat és fonamental per a poder complir els tres aspectes diferenciadors del destí Comunitat Valenciana i de cadascun dels destins que el conformen”, ha assegurat el director general.

En aquest sentit, Campos ha precisat que es parteix d’un treball previ seriós i rigorós que s’ha transformat en un pla estratègic, “i dins del mateix hi ha accions concretes en un pla operatiu perquè els destins contemplin la seva adaptació en clau de les necessitats en accessibilitat”.

En aquest procés, el director general ha explicat que en l’elaboració del pla treballen amb Turisme Comunitat Valenciana altres departaments de la Generalitat, els propis destins i organitzacions amb les quals ja es col·labora, a través d’ajudes nominatives, com Predif, Cocemfe i Asindown, cadascuna d’elles en diferents aspectes tècnics.

Herick Campos ha conclòs explicant que el procés serà interactiu, amb diferents taules de treball, i un canal directe de participació a través de la nostra web i xarxes socials”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací