Turisme llançarà 162 informes estadístics en 2019 per a millorar la presa de decisions del sector

1029

Actualitat Diària

El departament d’Estudis de Turisme Comunitat Valenciana té previst elaborar i compartir de forma gratuïta un total de 162 informes estadístics al llarg de 2019 per a facilitar i millorar la presa de decisions del sector.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “aquestes eines, que es poden consultar i descarregar lliurement en la nostra pàgina web, són molt útils per a valorar el rendiment del sector i, sobretot, per a poder ser capaços d’anticipar-nos a les necessitats dels clients i a les tendències del mercat”.

Així, ha remarcat que “la gestió intel·ligent de les dades, o Smart Data, és fonamental en els temps que vivim, per això des de les administracions hem de facilitar aquesta transferència de coneixement que pugui redundar en la millora d’un sector que, com el turístic, és fonamental per a la nostra economia”.

De fet, en 2019 està previst incloure 15 informes més que l’any passat i, per primera vegada, es realitzarà un informe mensual sobre l’evolució de l’oferta hotelera.

La informació elaborada i difosa per TurismeComunitat Valenciana l’objectiu de la qual és facilitar la presa de decisions per a millorar la competitivitat del sector, és fruit de la col·laboració amb les entitats responsables de les estadístiques oficials de turisme, com són l’Institut Nacional d’Estadística i Turespaña, la Direcció General d’Economia, els agents turístics de la Comunitat Valenciana i una sèrie de fonts i estudis propis.

La secció Estadístiques de Turisme de la Comunitat Valenciana ofereix informació molt detallada de la Comunitat i les seves diferents zones turístiques a través de la publicació d’anuaris, informes, estudis i altres productes d’interès que s’elaboren i distribueixen seguint un calendari preestablert. Tots aquests documents són de descàrrega lliure i gratuïts.

Està previst que, al llarg d’aquest any, es presentin 162 informes, 98 dels quals seran de conjuntura, amb una periodicitat mensual i trimestral. A més, existeixen cinc publicacions anuals que proporcionen una visió de conjunt i detallada de l’activitat turística, entre les quals destaquen els informes que reflecteixen l’oferta turística municipial i comarcal de la Comunitat Valenciana i l’anàlisi del turisme en la Comunitat, que proporciona una visió global de l’evolució del sector però amb dades detallades.

Tal com ha recordat Colomer, “també col·laborem amb Exceltur per a l’elaboració de l’Estudi d’Impacte Econòmic del Turisme sobre l’Economia i l’Ocupació, els resultats de la qual de 2017 presentem recentment”. A això cal sumar, tal com ha apuntat “l’anàlisi, a través de 42 informes al llarg de l’any, dels principals mercats nacionals i internacionals, als quals ara se suma la recerca de quatre productes turístics destacats”.

En aquest sentit, ha remarcat que “és evident que el treball de recerca i anàlisi que es duu a terme des de Turisme Comunitat Valenciana s’adequa als nostres objectius, així com als canvis de tendència i demanda que anem detectant per a no quedar-nos enrere en un sector que avança a un ritme molt ràpid”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací