Turisme forma a 30 tècnics i tècniques d’entitats adherides a la Xarxa L’Exquisit Mediterrani

632

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la clausura de l’II curs d’especialització en turisme gastronòmic ‘Gastroturismo i màrqueting de producte’, impartit pel Basque Culinary Center per a Turisme Comunitat Valenciana.

En aquest curs han participat 30 professionals i tècnics destins i entitats adherides a la Xarxa GastroTurística CV- L’Exquisit Mediterrani que treballen en la gestió de projectes de desenvolupament del enogastroturismo en la Comunitat Valenciana.

Francesc Colomer ha ressaltat “l’aposta per la gastronomia, la formació i pel capital humà per a reforçar la nostra competitivitat” i que la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana “consagra valors fonamentals com la gastronomia però també el capital humà, a les persones com a primer actiu”.

Segons Colomer, “construir l’ecosistema de L’Exquisit Mediterrani alineats amb el Basque Culinary Center és una benedicció, que no pot més que elevar el nostre nivell”.

Per part seva, el director general del Basque Culinari Center, Joxe Mari Aizega, ha posat en valor “l’estratègia de Turisme CV per reforçar la presència de la gastronomia com a producte turístic de primer ordre”, per això, ha incidit en la necessitat de “continuar desenvolupant estratègies conjuntes”.

Així mateix, Aizega ha destacat “la importància de connectar als visitants amb experiències úniques, alguna cosa que s’aconsegueix amb el producte gastronòmic.”, al mateix temps que ha assenyalat que “la força de la gastronomia com a element de desenvolupament turístic és evident, i es tracta d’una aposta guanyadora que la Comunitat Valenciana ha sabut veure i impulsar a través de la formació”.

Durant els mesos de confinament, Turisme i el Basque van programar aquest curs de 70 hores sobre gastroturismo i màrqueting de producte amb una formació “molt exclusiva per la seva especialització i professorat”, i impartida per un dels centres de referència internacional en gastronomia i turisme gastronòmic.

Així, en aquest curs han participat representants de diferents subsectors i destins: agents de promoció turística com el Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca o els departaments de turisme dels ajuntaments de Gandia, Santa Pola, Simat de la Valldigna, Xest, Novelda, Aiora i Xiva.

També s’han inscrit en el curs agents de desenvolupament territorial com el Consorci de la Ribera, la Mancomunitat de l’Interior Terra de Vi, Mancomunitat Intermunicipal de l’Alt Palància, Mancomunitat del Camp de Túria o la Associació Intermunicipal Catí, Culla, Benassal i Ares, especialistes en certàmens gastronòmics, com a Mediterrània Gastrònoma-Fira València i Alacant Gastronòmica-IFA i personal tècnic de les cambres de comerç, ens altres.

Projecte ‘Corpus del Patrimoni Culinari Valencià’

Francesc Colomer també ha participat en la presentació del projecte ‘Corpus del Patrimoni Culinari Valencià’ que posa en marxa Gasterra – Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana.

Francesc Colomer ha destacat que “des de Turisme col·laborem amb la Universitat d’Alacant, a través de Gasterra, en la posada en marxa d’un projecte per a recuperar i posar en valor la tradició culinària de la Comunitat Valenciana, com a element del patrimoni immaterial cultural i recurs turístic de primer ordre”.

Colomer ha explicat que “la cuina valenciana és un atractiu fonamental de la nostra oferta turística, no obstant això, la cultura culinària tradicional i els seus usos és, probablement, un dels components més fràgils del patrimoni immaterial cultural, per la qual cosa resulta fonamental comptar amb eines com les que aportarà el ‘Corpus del Patrimoni Culinari Valencià’ per a recuperar, conèixer, protegir i difondre la gastronomia pròpia”.

En 2020 està previst abordar la primera fase del projecte, que correspon al desenvolupament metodològic i que pren com a escenari les comarques de la Marina Alta i la Marina Baixa.

El projecte neix amb voluntat de continuïtat per a la resta de comarques de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d’incorporar una de les principals característiques que defineix a la cuina i la gastronomia valenciana: la diversitat lligada al territori i els paisatges que el conformen.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací