Actualitat Diària
Turisme Comunitat Valenciana forma part del projecte europeu *Herit Data que té com a principal repte mesurar i reduir l’impacte del turisme de masses a les ciutats patrimonials mitjançant l’aplicació de noves tecnologies.
Dins dels treballs que es desenvolupen, Turisme ha presentat aquesta setmana a membres del projecte un estudi sobre l’anàlisi de l’impacte del turisme de masses i sobre les mesures i iniciatives que s’estan duent a terme per part de les destinacions per a millorar la gestió de fluxos turístics entorn als seus recursos patrimonials i culturals.
La presentació s’ha realitzat en Dubrovnik, Croàcia, i ha comptat amb un gran acolliment per la resta de membres del consorci del projecte.
Cal assenyalar que aquest consorci està integrat per entitats, empreses i centres tecnològics d’Espanya, Itàlia, França, Croàcia i Portugal.
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat la importància que el treball realitzat en la Comunitat Valenciana en turisme sostenible i responsable siga conegut i valorat per països europeus tan rellevants en aquest sector.
L’objectiu del projecte Herit Data, que finalitzarà en 2022, és desenvolupar una plataforma capaç d’analitzar les dades procedents de diferents fonts sobre l’impacte del turisme en les destinacions patrimonials.
Proves pilot en destinacions mediterrànies com València
El treball se centrarà en els barris antics de les ciutats i en llocs d’especial interés patrimonial o arqueològic, incloent llocs declarats Patrimoni de la Humanitat.
L’equip de socis té previst desenvolupar la plataforma de gestió sostenible del turisme entorn del patrimoni cultural de les regions del Mediterrani. En concret, està prevista la posada en marxa en proves a València, *Dubrovnik, Occitània i Grècia Occidental.
Per a Francesc Colomer, aquesta prova pilot suposarà una excel·lent oportunitat per a aprofitar aquestes tecnologies *Big Data per a continuar en el camí de la gestió intel·ligent del turisme en la Comunitat Valenciana.
El projecte Herit Data està dotat amb 4,2 milions d’euros procedents de la Unió Europea i es desenvoluparà fins a abril de 2022.