Turisme convida a dotze ciutats creatives de la gastronomia de la Unesco a compartir la cultura de l’arròs

624

Restauradors estrangers de països com el Brasil, Mèxic, el Japó o els Estats Units elaboraran paelles en streaming

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana, en col·laboració amb el municipi de Dénia, ha convidat a 12 ciutats de la Xarxa de Ciutats de Creatives de la Gastronomia de la Xarxa Unesco a compartir la cultura de l’arròs i acostar-se a la Comunitat Valenciana amb motiu d’aquest homenatge a la paella.

Restauradors i restauradores de ciutats del Brasil (Belem, Paraty i Florianópolis), Mèxic (Ancorada), Colòmbia (Popayán), l’Equador (Portoviejo), l’Iran (Rasht), el Japó (Tsuruoka), els Estats Units (Tucson i Sant Antoni) i Espanya (Dénia i Burgos) elaboraran paelles i plats amb l’arròs com a ingredient comú, una preparació que serà també gravada en vídeo per a la seua difusió.

Al costat d’aquesta xarxa Unesco, també diferents cases regionals i centres valencians en l’exterior (Cevex), com el de París i les ciutats de Mendoza i Còrdova, a l’Argentina, organitzen actes i jornades entorn de la paella amb motiu d’aquest World Paella Day.

Entre elles, destaca aquesta actuació en la qual participen ciutats creatives de la Unesco, així com la celebració d’un seminari web que va tindre lloc divendres passat i que va girar entorn de la paella i a la cultura dels arrossos, així com la nova campanya ‘Cuina. Comparteix. Viu’, l’objectiu del qual és animar a cuinar, degustar i viure l’experiència de la cultura de l’arròs en qualsevol racó de la Comunitat Valenciana.

Aquest 20 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Paella, un esdeveniment creat per a reivindicar el seu origen en la Comunitat Valenciana i vincular l’impacte promocional del World Paella Day al paisatge de muntanya, mar i horta de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, bressol d’una cultura gastronòmica arrossera singular.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací