Turisme tindrà un pressupost de 67 milions, la qual cosa suposa un reforç del 2,98% per a inversió turística

745

Està previst que més de 20 milions d’euros siguen destinats per a incrementar la qualitat de les infraestructures, els serveis i l’hospitalitat en 2020

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana comptarà amb un pressupost de 67 milions d’euros per a 2020, la qual cosa suposa un reforç del 2,98% per a inversió turística respecte a 2019. D’aqueixa quantitat, està previst que més de 20 milions es destinen a la requalificació de l’oferta a través de les infraestructures turístiques, així com a la prestació de serveis millorant la professionalitat i l’hospitalitat.

En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “el nostre objectiu és reforçar l’impuls a l’emprenedoria i l’acceleració empresarial, al mateix temps que continuarem apostant per la innovació, el coneixement i el capital humà”.

D’aquesta manera, les infraestructures del litoral, a les quals se sumen la posada en marxa i el manteniment dels nous Centres de Turisme d’Interior, situats a Morella, Alcoi i Requena, sumaran una inversió de 13,3 milions d’euros, en els quals també estaran reflectides les accions destinades a l’acceleració, desenvolupament i impuls de l’emprenedoria turística.

Dinamitzar les infraestructures i els serveis

Per a Colomer, “és important potenciar la imatge de la nostra destinació mediterrània i oberta tot l’any, dinamitzant les infraestructures i els serveis que situem en el litoral, però no al mateix temps tenim l’objectiu d’enfortir l’oferta que presentem en els espais d’interior”.

Colomer ha remarcat que “hem d’incrementar la diferenciació del turisme d’interior de la Comunitat Valenciana a través de la innovació, formació, els incentius i la generació d’itineraris turístics singulars”.

Tal com ha assenyalat el secretari autonòmic de Turisme, “hem de ser capaços d’adaptar la qualificació turística als nous requeriments del mercat, generant valor afegit en l’oferta de les destinacions a través del capital humà”.

Millorar les condicions professionals i laborals

Per això, està prevista la inversió de 6 milions d’euros a la formació amb l’objectiu últim de millorar les condicions professionals i laborals dels qui formen part de la cadena d’atenció al visitant i es reforçaran les accions dirigides a posar en valor l’hospitalitat com un valor de diferenciació i que aporta qualitat a la destinació.

Colomer ha posat en valor el treball realitzat a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Invat·tur, per al foment de la investigació, la innovació i la transferència de coneixement.

Així, comptarà amb un pressupost de 4 milions d’euros “amb l’objectiu de mantindre i potenciar projectes centrats en l’obtenció i el tractament de dades, la generació de destinacions turístiques intel·ligents i el nostre posicionament com una destinació avançada i amb capacitat d’utilitzar la tecnologia per a oferir un millor servei”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací