Turisme aposta per una forta inversió de 5,1 milions a entitats locals per a impulsar 147 projectes

608

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana destina 5,1 milions d’euros a entitats locals per a donar suport a un total de 417 projectes turístics. Es destinen més de 3 milions d’euros als projectes per a la millora i adequació dels serveis turístics i més de 2 milions als projectes presentats per a impulsar la competitivitat de les destinacions i la desestacionalització.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha destacat “la importància de recolzar projectes que tinguin a veure amb la innovació, la creativitat i els nous productes i estratègies que millorin la qualitat de l’oferta turística”.

Per a Francesc Colomer, “és fonamental el paper dels municipis en la creació d’oferta turística autèntica, sostenible i competitiva, capaç de crear valor únic.” En aquest sentit, ha recordat que “aquest any es van incrementar en prop d’un milió d’euros les ajudes destinades als ajuntaments demostrant la nostra implicació en la governança col·laborativa”.

Ajudes per a adequació i millora dels recursos turístics

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest dimecres la resolució de concessió d’ajudes del programa d’Adequació i millora dels recursos i serveis turístics per import global de 3 milions d’euros a un total de 210 projectes presentats per entitats locals de la Comunitat Valenciana dirigits a modernitzar i diversificar l’oferta turística mitjançant la posada en valor dels seus recursos i la prestació de serveis al turista, la millora de l’accessibilitat i el foment del desenvolupament sostenible d’aquesta activitat clau per a la nostra economia i la cohesió territorial.

Entre els projectes subvencionats, es destinen, per exemple, ajudes per a la millora de les platges de Xàbia o l’eliminació de barreres arquitectòniques del museu fester de Muro d’Alcoi, a la xarxa 100K de BTT de Traiguera o al Centre d’Interpretació del Vi de Benllloc, a la ruta dels horts medievals d’Alpont o la ruta dels forns de calç i la pedra en sec de Llutxent, entre altres.

Igualment, se subvencionen 17 projectes relacionats amb aplicacions mòbils, plataformes interactives i el desenvolupament de destinacions turístiques intel·ligents, com és el cas del projecte DTI de Finestrat o dels projectes de Smart Wifi a les platges de Benicàssim o de platges intel·ligents del Fortí i Fora del Forat de Vinaròs.

Ajudes per a fomentar la competividad i la desestacionalització

L’ordre d’ajudes a entitats locals inclou a més un altre programa dirigit a fomentar la competitivitat i la desestacionalització de les destinacions turístiques. El DOGV va publicar la concessió d’aquestes subvencions el 23 de juliol per import de 2,1 milions d’euros. 93 dels projectes subvencionats corresponen a la prestació de serveis turístics, 78 són iniciatives per a impulsar la imatge de les destinacions turístiques i 36 estan vinculats a la certificació de sistemes en recursos i serveis en favor de la qualitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací