Tres jornades gastronòmiques dinamitzaran la Fira de la Taronja els tres pròxims diumenges de Castelló

536

Actualitat Diària

Un showcooking, una ruta de tapes tarongeres, tallers, catas, expositors o concursos de coca de taronja o de l’espremedora més ràpida jalonen les jornades gastronòmiques que la Regidoria de Transició Ecològica ha organitzat en la Fira de la Taronja els tres pròxims diumenges; el 17 de novembre tindrà lloc en la plaça Juan Bautista Porcar; el 24 del mateix mes en la plaça Fadrell i Na Violant, i l’1 de desembre en María Agustina.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha presentat les jornades gastronòmiques en roda de premsa al costat d’agricultors responsables de la Fira de la Taronja, César Roures, Vicente Maduro i Néstor Pascual. També han estat presents Cristian Granero, xef encarregat del showcooking; i Silvia Ortega, impulsora dels tallers infantils.

“Amb les jornades volem donar suport a un sector important per a la nostra ciutat i que en els últims anys pateix temporades complicades. Vam mostrar altres vies de comercialització per als nostres cítrics i posem de manifest que l’agricultura té molt de marge per a la innovació”, ha explicat Navarro.

Entre altres activitats, el showcooking es desenvoluparà en Fadrell el 24 de novembre en una haima amb elaboracions de cuina gurmet amb taronja de Castelló. El concurs de coca de taronja serà el diumenge 17 i premiarà a la millor coca amateur de la ciutat. El primer premi consistirà en un trofeu i regal d’un pack de productes amb taronja valorat en 70 euros; el segon serà un diploma i cistella amb productes relacionats amb la taronja per 30 euros; i un tercer contemplarà un diploma i cistella valorada en 20 euros.

Respecte als tallers infantils, es desenvoluparan dos de Divercuina de la Terreta el 24 de novembre per a xiquets de 6 i 11 anys i les inscripcions podran realitzar-se en els correus electrònics de [email protected] o en [email protected]

En col·laboració amb el Gremi de Forners es desenvoluparà un taller de rebosteria l’1 de desembre en María Agustina. Els interessats poden apuntar-se en l’email [email protected]

Per part seua, César Roures ha destacat que la Fira de la Taronja reemplaçarà enguany la utilització de bosses de plàstic per altres formades per material no contaminant.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací