Transició Ecològica incentiva l’autoconsum a les comunitats de propietaris

766

El document recull informació bàsica amb recomanacions, consells i casos pràctiques d’utilitat per a ajudar en el procés de decisió d’instal·lació d’una font d’energia fotovoltaica en l’edifici

Actualitat Diària

La Conselleria de Transició Ecològica ha elaborat una guia amb orientacions i recomanacions per al foment de l’autoconsum energètic en les comunitats de propietaris.

El document, confeccionat per l’Oficina de Transició Ecològica i Acompanyament en col·laboració amb els col·legis d’administradors de finques de Castelló, València i Alacant, recull informació bàsica amb recomanacions, consells i casos pràctiques d’utilitat per a ajudar en el procés de decisió d’instal·lació d’una font d’energia fotovoltaica en l’edifici, així com en la tramitació administrativa d’aquesta mena d’instal·lacions.

La guia s’estructura en diverses parts. El marc legislatiu de referència ocupa un espai destacat i es defineix què s’entén per autoconsum energètic, quants tipus hi ha i explica com funciona en un edifici d’habitatges, amb identificació d’un cas pràctic.

Una segona part explica els passos a seguir per a la instal·lació fotovoltaica per a autoconsum d’energia elèctrica en un edifici, incloent resultats de càlculs de consum i cost per tipus familiar i de petjada de carboni per habitatge, així com estalvis per habitatge i temps d’amortització.

En l’última part, el document detalla les deduccions fiscals en l’IRPF per a autoconsum i energies renovables, bonificacions en l’Impost de Béns immobles (IBI) i Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) i subvencions de les instal·lacions d’autoconsum. També s’annexen documents tipus que faciliten la presa de decisions de les persones titulars i residents dels habitatges.

La guia pot consultar-se en la web de la Conselleria.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací