Transició Ecològica impulsa la instal·lació de fotovoltaica en edificis municipals amb 20 milions d’euros

405

Actualitat Diària

La Conselleria de Transició Ecològica impulsa la instal·lació d’energia fotovoltaica per a l’autoconsum, en les teulades dels edificis i equipaments de gestió municipal, amb 20 milions d’euros.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, al costat de la secretària autonòmica en la matèria, Paula Tuzón, i el director general de Transició Ecològica, Pedro Fresco, ha presentat les principals línies del programa d’incentius als Ajuntaments adherits al Pla Municipis en Xarxa.
Mollà ha explicat que la iniciativa és el germen de les comunitats energètiques locals a les quals podran sumar-se els veïns, veïnes i empreses de la localitat, En el cas del veïnat, la població interessada pot integrar-se voluntàriament en la comunitat energètica, obtenint així electricitat per a les seves llars, mentre que en el cas dels polígons industrials poden participar de l’autoconsum col·lectiu oferint les seves teulades per a la instal·lació fotovoltaica.

“El Pla és un punt d’inflexió en la instal·lació generalitzada d’energia renovable i apuntala el desenvolupament de la producció d’energia distribuïda, participativa, de proximitat, sostenible i pública”, ha assenyalat la consellera.

A les subvencions anunciades -3 milions d’euros dels pressupostos de la Conselleria als quals se sumen prop de 17 milions d’euros dels fons europeus Next Generation- s’afegeix un paquet destinat a facilitar l’execució del pla i l’accés als fons. Un suport que es veurà reforçat a través de l’Oficina d’Energia i Acompanyament.
La secretària autonòmica ha recordat que l’estratègia Municipis en Xarxa vol potenciar “un nou model d’accés col·lectiu a la energia renovable, bé sigui per a l’autoconsum o per a bolcar l’energia a la xarxa”.
Pedro Fresco ha detallat que les ajudes incloses en el pressupost de la Conselleria, de fins a 750.000 euros per municipi, incentiven als municipis despoblats que poden ser beneficiaris de fins al 90% de la inversió.

Finalment, Mollà ha destacat la importància de plans com aquest que “són oportunitat i ofereixen una resposta viable i estructural a l’emergència climàtica i a l’escalada de preus imposada pel mercat elèctric”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací