Transició Ecològica concedirà ajudes als ajuntaments per a controlar la població de senglar

321
Wild boar in autumn forest

Una línia d’ajudes que compta amb un pressupost de 200.000 euros per a 2023, segons el DOGV

Actualitat Diària

La conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), l’anunci pel qual se sotmet a consulta pública el projecte d’ordre per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió d’ajudes destinades a facilitar el control de la població de senglar en els municipis amb sobreabundància. Pot consultar-se ací.

Aquestes ajudes, de les quals aquest dilluns s’ha iniciat el seu procediment i per a les quals hi ha pressupostats 200.000 euros en 2023, segons ha explicat la consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, “van dirigides als ajuntaments, amb la finalitat d’intensificar el control poblacional del senglar i la gestió dels cadàvers”. Els imports previstos van des dels 2.000 euros fins als 9.000 euros per ajuntament.

A més, poden també beneficiar-se els clubs de caçadors, pel fet que per a exercir els controls poblacionals poden ser contractats per a donar aquest servei, sent una de les formes de control per a les quals es dirigeixen les ajudes “l’espera nocturna”, modalitat pròpia de la caça recreativa.

També es contempla la retirada dels cadàvers de senglar, incloent-hi el pagament pel servei de retirada i la compra de contenidors.

Un dels criteris de valoració per a la concessió de l’ajuda és l’elevat nivell de danys produïts en l’agricultura en els últims tres anys, de manera que es prioritza en la concessió de l’ajuda als ajuntaments amb major problemàtica en els seus cultius.

A més, hi ha altres criteris com la disposició en el municipi d’una zona comuna de caça (zona lliure, que no estiga delimitat) i haver-hi espais naturals protegits, i es tindran en consideració els municipis amb habitatges o nuclis residencials disseminats i els pressupostos municipals que afavorisquen a municipis rurals d’interior.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací