Transició Ecològica col·labora amb Turisme en el disseny d’un model que optimitze l’experiència dels usuaris en la seua visita als parcs naturals

704

Actualitat Diària

La secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han presentat el projecte “Parcs Naturals de Gestió Intel·ligent”, per a optimitzar l’experiència dels usuaris i visitants d’aquests espais protegits.

En l’acte de presentació, que ha tingut lloc a Benidorm, Paula Tuzón ha afirmat que aquest projecte genera una sinergia entre el desenvolupament tecnològic i la protecció del medi natural, i ha posat com a exemple la contribució de la tecnologia a la lluita contra el canvi climàtic i a crear espais intel·ligents que ajuden al fet que la gent seguisca els itineraris marcats dins del parc.

L’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) coordinarà aquest projecte que te l’objectiu d’analitzar, conceptualitzar i dissenyar els serveis i els eines tecnològiques amb els quals haurà de comptar un espai natural per a aproximar-s’a un model de planificació i gestió intel·ligent.

Turisme i Emergència Climàtica treballen dónes de fa mesos en l’anàlisi dels necessitats dels espais protegits valencians i en l’elaboració d’un estudi per a la definició del model d’espais naturals intel·ligents, centrat en la identificació de la informació rellevant per a la gestió d’aquests espais i en l’aplicació dels noves tecnologies en l’obtenció i gestió d’aquesta informació.

Aquest projecte permetrà coordinar els diferents iniciatives que partisquen de tots els estaments implicats en la gestió dels espais naturals protegits: sector privat, Ajuntaments, Diputacions, òrgans ministerials i els propis departaments de gestió dels espais protegits, amb la finalitat de millorar els serveis d’aquests espais i la informació als usuaris.

En concret, l’estudi s’encarrega de definir els diferents eines tecnològiques a implantar, els usos, els beneficis i els agents implicats en la seua gestió i implantació.

Establirà, així mateix, un full de ruta i manual d’implantació per a agilitar l’adaptació dels espais naturals de la Comunitat Valenciana en el marc d’aquest model, que permeta el desenvolupament futur d’accions al llarg de tot el territori valencià en l’horitzó 2021.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací