Transició Ecològica aprova la revisió dels plans de prevenció d’incendis de tres parcs naturals

535

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència climàtica i Transició Ecològica ha aprovat les revisions dels plans de prevenció d’incendis forestals dels parcs naturals del Desert de les Palmes, de la Serra d’Irta i de la Marjal de Pego-Oliva. D’aquesta manera, s’integraran de manera més eficient amb la resta de la planificació autonòmica en prevenció d’incendis

Durant el procés de revisió, s’ha realitzat una anàlisi del grau de compliment aconseguit dels plans aprovats, així com una fase de consultes a diferents agents implicats en la gestió dels parcs. El director general de Prevenció d’Incendis, Diego Marín, ha destacat el treball de detall, així com la participació de nombrosos col·lectius als quals s’ha consultat per a generar un major grau de consens.

La directriu bàsica seguida en les revisions ha sigut l’adaptació dels plans a la realitat actual, així com a les infraestructures de prevenció d’incendis previstes en els plans de les demarcacions de Vall d’Alba, Sant Mateu, Polinyà del Xúquer i Altea.

Diego Marín ha assenyalat com a premissa fonamental “la comptabilitat entre la necessària protecció i defensa contra incendis forestals, amb la conservació i preservació dels valors ambientals dels parcs naturals”.

La revisió els tres plans s’ha sotmés al procediment d’Estimació d’Impacte Ambiental Simplificada, havent obtingut els corresponents Informes Ambientals i Territorials Estratègics Favorables.

En detall, las revisions dels plans estan estructurades en quatre blocs. Un primer d’anàlisi diagnòstic, que inclou informació detallada dels incendis ocorreguts en l’àmbit de l’espai natural durant els últims deu anys, anàlisi comparativa amb l’anàlisi històrica d’incendis del pla que es revisa i diagnòstic de la situació actual.

Un segon bloc sobre la prevenció de les causes d’incendis, amb mesures normatives, de conciliació, de difusió, d’actualització de la zonificació del risc d’incendi i de vigilància.

En tercer lloc, es contemplen actuacions per a la prevenció de la propagació, que comprén l’elaboració d’un estudi de punts estratègics per a la prevenció d’incendis, l’execució de les infraestructures previstes en el pla de prevenció d’incendis de la demarcació corresponent, la millora d’àrees d’ús públic i el foment d’activitats agropecuàries.

Finalment, inclueix una memòria economicofinancera elaborada amb un horitzó de deu anys.

En nom de la transparència, tots els documents que componen les revisions dels plans, elaborats exclusivament en format digital, seran accessibles a través de la pàgina web de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

La resolució per la qual s’aproven les revisions dels plans de prevenció d’incendis forestals dels parcs naturals del Desert de les Palmes, de la Serra d’Irta i de la Marjal de Pego-Oliva pot consultar-se en el DOGV en el següent enllaç: consultar ací

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací