Totes les autonomies tancaran els seus territoris al pont de Sant Josep i a Pasqua amb toc de queda

530

Actualitat Diària

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut ha aprovat per àmplia majoria un document de mínims quant a les mesures a prendre per totes les comunitats autònomes per a la lluita contra la pandèmia de coronavirus.

En primer lloc, s’ha decidit el tancament perimetral de les comunitats autònomes (excepte les insulars) entre el 17 i el 21 de març i entre el 26 de març i el 9 d’abril. La mobilitat nocturna quedarà prohibida entre les 23.00 i les 06.00 hores, encara que aquesta prohibició pot ser ampliada per les comunitats fins a les 22.00 hores, que és el màxim permès pel decret d’alarma en vigor. Respecte als grups de persones aquests seran d’un màxim de 4 en espais tancats, 6 en espais oberts i només convivents en domicilis.

En un document que ha comptat amb el suport exprés de la Comunitat Valenciana, també es recomana la no celebració d’esdeveniments que puguin suposar la concentració o aglomeració de persones.

Aquesta decisió, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, “convida a la prudència davant la proximitat de San José i la proximitat de la Setmana Santa i Pasqua”.

En aquest sentit, ha afegit que “aquesta coordinació era necessària i ara, cada comunitat, decidirà sobre aquesta base si adopta mesures més restrictives o aplica les aprovades”. La consellera portarà al Consell Interdepartamental que es reuneix aquest dijous la proposta de Sanitat perquè sigui analitzada i debatuda

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací