Tot enllestit a Santa Magdalena per a la celebració de Sant Antoni de l’11 al 17 de gener

719

Actualitat Diària

Santa Magdalena ja ho té tot llest per a la celebració de la festa de Sant Antoni, una de les més tradicionals i arrelades de la població i que en aquesta edició organitzen els veïns i veïnes dels carrers: Major, Alcalá, la Pau, País Valencià, Llibertat, Jaume I, avinguda del Riu i plaça Espanya, que són els majorals i majorales 2020.

La programació s’iniciarà aquest dissabte, dia 11 de gener, amb l’entrada del pi dels ‘Quintos i Quintes, tirat per cavalls, rememorant així una vella tradició de la població. D’aquesta manera, a les 9h i en l’antic ‘Hostal’ tindrà lloc la concentració de cavalls per a anar a buscar el pi, no sense abans, celebrar un esmorzar de pa i porta en l’ermita de Sant Vicent. L’entrada del pi, tirada per cavalls, tindrà lloc a les 12 del migdia i discorrerà pels carrers Basses, les Parres, Molí, Ermita, Pedrera, Alcalá i finalment faran entrada els cavalls a la plaça Espanya, lloc en el qual es planta la foguera de Sant Antoni.

Ja el dia 16 de gener, vespra de la festa, entre les 15.30 i les 17.30h tindran lloc jocs tradicionals, globoflèxia i pintacares per als xiquets i xiquetes al carrer Alcalá. A les 17h està prevista la realització d’una xocolatada a la plaça de l’Ajuntament i a les 17.30h s’obrirà l’exposició fotogràfica “Sant Antoni en fotos” a La Capella.

D’altra banda, a les 18h i a la porta de la Capella es repartirà moscatell i rotllets. L’Agrupació Musical de Santa Magdalena, per part seua, a les 18.30h farà una cercavila pels carrers de la festa i a les 18.45h tindrà lloc la benedicció dels “primetes” a l’església parroquial. L’encesa de la foguera dels ‘Quintos i Quintes 2020” està prevista sobre les 19h.

A la nit, a les 21h se celebrarà el ja tradicional sopar de ‘Pa i Porta’ en el pavelló poliesportiu de la localitat, en el qual els Majorals oferiran vi, cacauets, tramussos i cremaet. A més, l’ajuntament proporcionarà cervesa. A partir de les 22.30h hi haurà ball amb el trio “Triban”.

La programació del divendres, dia 17, s’iniciarà a les 10.30h amb la missa, en honor de Sant Antoni, i la posterior benedicció dels animals en la plaça Espanya i processó. A continuació, el Grup de Danses Magdaleneres oferirà una actuació. Seguidament es passarà en processó a fer la típica ‘Gorra’ pels carrers de la festa, un acte en el qual els Majorals i Majorales ofereixen tota classe de coques dolces i salades als participants de la processó.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací