La tecnologia fonoabsorbent arriba a Castelló per tal de reduir la contaminació acústica

787

Quatre quilòmetres del camí La Plana es cobriran d’aquesta nova técnica que minimitzaran entrdues i tres dB el soroll del trànsit

Actualitat Diària

La tecnologia fonoabsorbent arriba a Castelló de la Plana per millorar la qualitat de vida i el medi ambient urbà. Així doncs, 3’8  quilòmetres  d’asfalt del camí La Plana es cobriran d’aquesta tecnologia innovadora que redueix el soroll i per tant, la contaminació acústica entre dues i tres dB. El soroll del trànsit ja no serà un problema per als veïns i veïnes d’aquesta zona. L’Ajuntament de la ciutat aposta per la remodelació integral que pretén estar conclosa al desembre d’enguany.

Aquesta iniciativa s’emmarca en les obres de la Plana. Les obres que es duran a terme dotaran a Castelló d’un eix viari estratègic de mobiliari urbà i de sistemes d’il·luminació i drenatge renovat. A més, s’instal·larà un itinerari per a ciclistes i vianants en el costat Nord que es recolzarà parcialment en una llosa de formigó per tal de guanyar espai sobre la séquia sense cobrir-la i un altre pas per als vianants en el costat Sud.

El paviment fonoabsorbent està format per una composició de materials que permet disminucions de soroll de dos i tres decibels gràcies als buits superficials que actuen a manera de cavitats ressonants. Aquest tipus de mescles, denominades SMA (Stone Mastic Asphalt), es troben entre les opcions més resistents, ja que aporten una major cohesió interna i durabilitat, la qual cosa es tradueix en un menor manteniment. A més a més, aquest tipus d’asfalt és impermeable, de manera que permet drenar l’aigua de pluja, garantint així la solució més segura.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací