Surt a borsa Neonenergia, la filial brasilera d’Iberdrola

833

Actualitat Diària

Neoenergia, filial brasilera d’Iberdrola, ha marcat avui una nova fita en la història del grup en iniciar la seva cotització en el segment Novo Mercat del mercat de valors B3 de São Paulo (antic Bovespa). Aquesta operació representa la major col·locació d’aquest tipus -initial public offering (IPO)- en el que va d’any i la més rellevant en el sector energètic brasiler des de l’any 2000.

Amb una capitalització d’al voltant de 19.000 milions de reals brasilers, Neoenergia es converteix en la principal elèctrica privada amb presència en l’activitat de xarxes que cotitza en el Novo Mercat.

El valor de l’oferta ha ascendit a 3.255,89 milions de reals brasilers després de la venda de 208.044.383 accions de Neoenergia , que representen el 17,139% del seu capital social, i després que el preu final quedés fixat en 15,65 reals brasilers per acció.

Neoenergia continuarà sent protagonista del desenvolupament econòmic i social del Brasil en els pròxims anys, donant resposta a la potencial creixent demanda d’energia sostenible i fiable i generant riquesa al país, on està present en 18 estats i dóna servei a 34 milions de clients. El grup Iberdrola, a través de la seva filial brasilera, preveu invertir 6.000 milions d’euros al Brasil durant el període 2018-2022, tal com es recull en les seves Perspectives Estratègiques, presentades el mes de febrer passat a Londres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací