El sistema de reg al Millars protagonista d’una nova entrega de la sèrie documental sobre el paratge

679

Recorda l’extraordinària importància del Millars per a la riquesa dels tres pobles que voregen el riu: Almassora, Borriana i Vila-real

Actualitat Diària

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars gestionat pels Ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana torna a oferir el sisé capítol de la sèrie documental que promociona els valors ecològics, paisatgístics, històrics i hidrològics del tram baix del curs fluvial més important de la província de Castelló. Aquesta sisena entrega titulada “El Millars: l’artèria vital de la Plana”, convida l’espectador a recórrer els últims 14 quilòmetres de desembocadura del Millars per a comprovar l’extraordinària riquesa d’infraestructures hidràuliques lligades al reg que existeixen. El nou capítol fa un recorregut històric del reg. Recorda l’extraordinària importància del Millars per a la riquesa dels tres pobles que voregen el riu: Almassora, Borriana i Vila-real. Assuts, séquies, embassaments, mesuradors i altres infraestructures hidràuliques van ser inventades pels éssers humans per a dominar les aigües d’un riu necessari per a la prosperitat dels seus habitants. Històricament les comunitats de regants de reg tradicional han sigut les responsables de repartir les aigües del Millars: Borriana, Almassora, Vila-real, Castelló i Nules-Mascarell. Des de la construcció de l’embassament d’Arenós es van incorporar altres tres comunitats anomenades de regs mixtes que són el canal de la cota 100, la cota 220 i l’embassament de Maria Cristina que reguen en un 80% amb aigua del Millars i un 20% amb aigua procedent de pous. En l’actualitat el Millars rega el voltant de 20.000 hectàrees, quasi totes de cítrics. El nou capítol també tracta l’espinós tema del cabal ecològic del Millars, una necessitat ambiental per mantenir viu l’essència del riu més important de les comarques del nord.

12 capítols per a promocionar el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars

EL MOLÍ DEL TERRAET DE VILA-REALLa sèrie està formada per 12 capítols de 6 minuts de durada cadascun. Seran emesos amb una periodicitat setmanal a través del Facebook, el canal de YouTube i de la pàgina web del Consorci riu Millars: www.consorciriumillars.com. També es podran veure en les pàgines webs i el Facebook dels Ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana. Es tracta d’una sèrie documental transmèdia que permet la seua visualització des de qualsevol plataforma capaç de reproduir vídeos. El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars pretén com a objectiu final donar a conéixer a la societat castellonenca i a la resta de ciutadans de la Comunitat Valenciana els valors ambientals, socials i històrics d’un riu tremendament generós anomenat Millars que aporta riquesa paisatgística, ambiental i agroalimentària a la província de Castelló. Fins ara s’han emés 5 capítols titulats: “El riu Millars, de Gúdar a la Plana”, “El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars”, “A cagar al riu!”, “Volant pel Millars”, “Les aus de la desembocadura del riu Millars”. Tots estan disponibles a la pàgina web del Consorci riu Millars, al Facebook i també al canal de YouTube. El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars torna a oferir aquesta sèrie de micro documentals durant el període de confinament, responsable i necessari, perquè els ciutadans, des de casa, gaudisquen d’una de les zones humides més important de la província de Castelló i sense dubte del tram fluvial més destacat de les comarques del nord.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací