Simó: “El PSPV donarà una oportunitat laboral o de formació als joves que no troben ocupació”

300

El cap de llista a les Corts pel PSPV de Castelló insta a la joventut a votar “per a seguir guanyant drets, per a tindre noves oportunitats i construir nous projectes de vida”

Actualitat Diària

El cap de llista a les Corts pel PSPV de Castelló, Rafa Simó, ha assenyalat que l’opció de Ximo Puig “és la que més interessa a la joventut castellonenca perquè el Partit Socialista compta, i molt, amb els joves, els escoltem i actualitzem el projecte any rere any”. Simó ha fet esta valoració en una trobada amb la candidata autonòmica Itziar Lafita, el president de Joves Socialistes, Jorge Ribes, i joves candidats municipals del PSPV-PSOE on ha anunciat noves mesures que posarà en marxa el president Ximo Puig la pròxima legislatura. Una d’elles és l’extensió de la gratuïtat del transport públic fins a finals d’any, “una iniciativa pionera que promou la reducció de l’ús del vehicle privat i una important retallada en les despeses de les persones joves”.

El candidat socialista ha anunciat que, seguint la premissa del president Puig d’assolir la plena ocupació, “posarem en marxa un pla per a incorporar joves que porten un any buscant treball sense èxit al mercat laboral i ho farem donant una oportunitat laboral o de formació complementaria als i les joves que no troben treball. Perquè la desocupació continua afectant la població jove i cal reforçar el suport que reben des de les administracions públiques”. Tot i això, ha valorat que des de 2015 l’atur juvenil s’haja vist reduït en 20 punts fins a situar-se en un 30 %, i que actualment hi ha 9.000 joves que es beneficiarien d’aquesta mesura.

Pel que fa a l’àmbit de l’educació, Simó ha assenyalat que es becarà amb 2.700 euros (300 euros al mes durant 9 mesos) a universitaris de la Comunitat que estudien un curs en una universitat d’una altra comunitat autònoma, dins del programa d’intercanvi d’universitats. En sanitat, es posaran en marxa deduccions de 500 euros en oculista i dentista i es compta amb el primer pla de salut mental de la Comunitat Valenciana, “un ambiciós projecte que marca les pautes per a enfortir l’atenció a la salut mental amb 24 equips d’intervenció comunitària amb 8 hospitals de dia i 3 unitats residencials d’acollida”.

Rafa Simó ha remarcat que el de Puig és el govern “que posa la joventut en el centre de les polítiques” i que seran “encara més ambicioses en els pròxims anys”. En aquest sentit, el representant socialista ha posat el focus en l’habitatge i en mesures concretes per a garantir l’accés assequible a una llar digna per a les persones joves. “El president Ximo Puig ha anunciat que s’activarà un fons de lloguer jove de l’IVF que finançarà les despeses d’entrada als menors de 35 anys i la construcció de 6.000 habitatges en col·laboració amb els ajuntaments per a destinar-les a lloguer”.

Què s’ha fet
El socialista ha subratllat que tots els indicadors estan “molt millors” quan parlem de gent jove. “Les taxes universitàries s’han rebaixat un 30 %, s’ha disparat el nombre de beneficiaris de beques, s’ha impulsat la gratuïtat del transport públic, rebaixat l’atur juvenil i el fracàs escolar a la meitat. Per últim, Simó ha apel·lat a la mobilització jove “per a seguir avançant”. “El 28 de maig ens juguem molt, les eleccions són una cosa molt seriosa i l’abstenció no és una bona opció per a ningú, sobretot, per als joves, perquè l’abstenció és un vot al passat. Per això s’ha de votar per a seguir guanyant drets, per a tindre noves oportunitats i construir nous projectes de vida. Perquè el vot del futur està en el PSPV-PSOE”, ha conclòs.

Polítiques transformadores
Itziar Lafita ha assenyalat que “les persones joves tenim molt a dir, i per això necessitem governs que no només ens escolten, sinó que a més ens donen l’oportunitat de prendre partit, de formar part de la presa de decisions que ens afecten i de liderar projectes. Perquè volem i podem fer-ho. I això ho asseguren els governs socialistes, això ho assegura el govern de Ximo Puig”.

Per part seua, el secretari general de Joves Socialistes de Castelló i membre de la candidatura municipal del PSPV-PSOE, Jorge Ribes, ha destacat que “cal estar a l’altura i respondre a les reivindicacions de la joventut i en aqueixes polítiques s’ha estat treballant”.

“Quan les persones joves hem dit que ens preocupa l’habitatge, hem aprovat la primera llei d’habitatge; quan les persones joves hem dit que ens preocupa la salut mental, a Castelló hem fet el primer pla de salut mental de la història de la ciutat; i quan les persones joves hem dit que ens preocupa l’emergència climàtica i el transport, hem impulsat la gratuïtat del transport urbà”, ha explicat. “Aquestes polítiques transformadores només es continuaran realitzant des de les institucions si hi ha persones joves en ella. Per això, l’única garantia de no retrocedir és votant a les persones joves, és votant al partit socialista”, ha ressaltat Ribes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací