Set de cada deu valencians col·laboren en la preparació del menú de Nit de cap d’any

766

Actualitat Diària

El “Nadal col·laboratiu” va guanyat terreny en les llars valencianes, especialment en el sopar del 31 de desembre. En aquesta data, 7 de cada 10 valencians afirma participar en la preparació del menú de les celebracions familiars de manera conjunta. En el cas del menjar del dia de Nadal i Nochebuena el nivell de col·laboració és menor (43%) i els preparatius continuen recaient en major mesura en una sola persona de la família.

Així ho han declarat els valencians en l’estudi realitzat pel Consell de Productes de la Mar de Noruega aquest Nadal que recull, a més, el paper del peix en els menús nadalencs, les preferències en aquestes dates quant al consum de peix i també quins són els que més agraden i les preparacions culinàries favorites.

“L’estudi mostra que els valencians en les celebracions nadalenques prefereixen menjar salmó, fumat i noruec. A més, s’ha convertit en el peix favorit dels valencians durant l’any”. assenyala Bjorn Erik Stabell, director del Consell de Productes de la mar de Noruega a Espanya.

El salmó noruec, un imprescindible del Nadal

El salmó fumat és el peix favorit per Nadal per als valencians. Així ho assenyalen 2 de cada 10 (19%), seguit del rap (15%). Si sumem altres preparacions amb salmó el 36% ho esmenta entre els favorits. Per a un 67% no sol faltar en la taula en aquestes dates, o fins i tot és un dels plats estrela. I, per a 9 de cada 10 valencians, parlar de salmó de qualitat és parlar de salmó de Noruega.

Quant a la forma de preparació, el 58% del salmó que es consumeix en les llars valencianes per Nadal és fumat, encara que també es prepara al forn (44%), a la planxa (25%) o en cru (9%).

El peix favorit durant tot l’any

En termes generals, al marge del Nadal, el salmó és el peix favorit dels espanyols. Dos de cada 10 ho assenyalen en primer lloc (19%), per davant del lluç (14%) i, en tercer lloc, la tonyina (12%).

En el cas de la Comunitat Valenciana, el salmó també ocupa el primer lloc com a gran favorit (23%), seguit de la tonyina (15%) i el lluç (14%)

Els motius pels quals el salmó s’ha convertit en el número u per als espanyols són: fonamentalment, perquè és saludable (53%), a més perquè és un peix ric (47%) i també perquè és fàcil i ràpid de preparar (36%). També s’esmenten altres motius, com que agrada a tota la família i, encara que encara no és un motiu de pes, el fet que siga sostenible és un factor que va augmentant lentament en els últims anys.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací