ServCity de Nissan: un projecte que farà realitat la mobilitat autònoma

459
Nissan LEAF será el vehículo de prueba para el proyecto ServCity.

Actualitat Diària

ServCity, l’últim projecte de recerca sobre serveis de mobilitat autònoma del Regne Unit, s’ha posat en marxa aquest mes per a ajudar les ciutats a trobar la manera d’aplicar les més moderes tecnologies de vehicles autònoms i incorporar-les amb èxit en un entorn urbà complex. ServCity rebrà finançament conjunt del govern i del sector privat. El Centre per a Vehicles Connectats i Autònoms (CCAV, per les seves sigles en anglès) administra el fons per a la Mobilitat Intel·ligent de 100 milions de lliures, mentre que l’agència per a la innovació del Regne Unit, anomenada Innovate UK, s’encarrega de lliurar el finançament. Al llarg de 30 mesos, els cinc socis –Nissan, Connected Plaus Catapult, TRL, Hitachi i la Universitat de Nottingham– col·laboraran per a desenvolupar un projecte l’objectiu del qual és superar directament els obstacles per a la implantació dels vehicles autònoms a les ciutats del Regne Unit.

ServCity aprofitarà l’experiència i habilitats adquirides durant el projecte HumanDrive. Aquest projecte va finalitzar al febrer d’enguany i se centrava en la conducció autònoma en vies rurals i autopistes, amb l’objectiu de superar reptes com les rotondes i les carreteres rurals amb un límit elevat de velocitat, però sense senyalització, línies blanques ni vorades. Aquest projecte es va realitzar amb un Nissan LEAF elèctric i va acabar amb el Grand Drive, el trajecte de conducció autònoma més llarg i complex del Regne Unit, que va des de Cranfield fins a Sunderland. Les dades i els coneixements adquirits durant el projecte HumanDrive han estat de gran ajuda en la consecució d’aquesta nova empresa.

Mitjançant una combinació de simulació de prova, recerca sobre l’experiència de l’usuari final i proves en entorns reals, ServCity servirà per a descobrir de quina manera les ciutats poden aprofitar el potencial de les futures solucions de mobilitat i accelerar la seva implementació. ServCity se centrarà en les tres àrees clau de tecnologia, persones i escalabilitat, i té com a objectiu garantir que l’experiència de l’usuari sigui el més intuïtiva, inclusiva i «atractiva» possible.

Nadhim Zahawi, ministre d’Empresa i Indústria, ha declarat: «Si la societat vol gaudir dels avantatges dels vehicles autònoms, hem de garantir que la tecnologia pugui gestionar una ciutat moderna complexa i atrafegada, amb tots els obstacles que això suposa.

Aquest projecte, recolzat mitjançant finançament del Govern, no sols contribuirà al fet que els vehicles autònoms siguin més fàcils d’usar, sinó que també garantirà als usuaris que poden respondre de manera ràpida i segura abans de res tipus de reptes en carretera.»

Bob Bateman (director de projecte) de Nissan explica: «Estem molt orgullosos de formar part del projecte ServCity i estem ansiosos per usar el nostre Nissan LEAF elèctric com a vehicle de proves. L’objectiu de la nostra estratègia de la Mobilitat Intel·ligent Nissan és aconseguir un futur de mobilitat que sigui més elèctric, més autònom i més connectat, i esperem col·laborar amb la resta de socis de ServCity per a aconseguir-lo».

Edward Mayo (director de programa) de Connected Plaus Catapult ha comentat: «Connected Plaus Catapult ofereix suport a organitzacions a l’hora de posar en pràctica tecnologies emergents i desenvolupar nous serveis. ServCity resulta un exemple perfecte de com podem aplicar aquest enfocament per a implantar els vehicles elèctrics a gran escala per a aconseguir l’objectiu de la mobilitat intel·ligent i millorar el transport de persones i mercaderies.»

Lucien Linders (director general) de TRL afegeix: «TRL és líder mundial en el futur del transport i està compromesa amb el desenvolupament de sistemes segurs a l’abast de tot el món. Mitjançant l’ús de la infraestructura i les instal·lacions de seguiment del nostre Smart Mobility Living Lab de Londres, ens trobem en una posició única per a analitzar el rendiment i els avantatges dels serveis de mobilitat automatitzats en un entorn urbà complex. Ens sentim orgullosos d’aportar la nostra experiència a aquest revolucionari projecte ServCity.»

Nick Blake (cap d’Unitat d’Innovació Estratègica) de Hitachi explica: «L’equip europeu de recerca i desenvolupament de Hitachi se centra en abordar els complexos desafiaments tècnics que implica la conducció autònoma en entorns urbans congestionats. El nostre paper en el projecte ServCity inclourà el desenvolupament de la tecnologia responsable de la predicció i la resposta segura davant altres objectes en moviment com a vianants, ciclistes i cotxes, a més d’oferir solucions de localització precises i sòlides».

Gary Burnett (president de Transport Human Factors) del grup de recerca Human Factors de la Universitat de Nottingham ha declarat: «El nostre equip aporta una experiència molt important a l’hora de dur a terme i analitzar estudis d’usuaris per a avaluar les interaccions entre humans i ordinadors. Estem emocionats per formar part del projecte ServCity per a generar teories, models i mètodes respecte a l’experiència d’usuari dels ocupants d’un vehicle. Amb aquest objectiu, garantirem que el disseny i el desenvolupament del servei de vehicles autònoms se centri en l’usuari i cobreixi realment les necessitats del consumidor.»

Andrew Hart (director) de SBD Automotive explica: «Els robotaxis tenen el potencial de transformar fonamentalment la mobilitat tant per als consumidors com per a les ciutats en les quals operen. L’experiència de l’usuari és el centre d’aquesta transformació, ja que els operadors hauran d’equilibrar acuradament les expectatives dels clients amb les limitacions tecnològiques del món real. En SBD estem orgullosos de formar part del projecte ServCity i aportar les nostres dècades d’experiència pràctica en col·laboració amb fabricants d’automòbils per a contribuir a definir i provar diferents enfocaments per a oferir una experiència de Robotaxi perfecta.»

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací