Seguretat ha detingut a 76 persones i l’alçat 10.023 actes d’infracció després de ‘la paralització total’

871

La Guàrdia Civil va identificar a 116.043 persones, va interceptar 2.610 vehicles, controla 29 aeroports i 46 ports

Després de l’últim decret de suspensió total de qualsevol activitat empresarial o de servei no essencial les Forces de Seguretat detenien a 76 persones i alçaven 10.023 propostes de sanció per infracció a les restriccions de confinament. La guàrdia Civil va identificar a 116.043 persones i va interceptar 2.610 vehicles. En la capital de la plana la normalitat ha sigut quasi absoluta amb 20 denúncies a persones per transitar per espais públics.

Actualitat Diària 

Després de l’aprovació de l’últim decret que suspenia qualsevol activitat empresarial o de servei no essencial en la lluita contra el Covid-19, les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat han detingut a 76 persones i alçat 10.023 propostes de sanció per infraccions a les normes de confinament adoptades per a frenar la pandèmia, dins de l’àmbit nacional.

Director adjunt operatiu de la Policia Nacional, comissari Principal José Ángel González

comissari Principal José Ángel González

Segons el director adjunt operatiu de la Policia Nacional, comissari Principal José Ángel González:

En les últimes 24 hores, el nombre de persones detingudes ha sigut de 53 que, sumats als 823 detinguts des que va entrar en vigor el Reial decret, fan un total de 876. El que suposa un increment del 6%.

Respecte a les sancions, en les últimes 24 hores s’han tramitat 3.938 actes el que suposa un total de 70.928 des del començament de l’Estat d’Alarma.

S’ha reduït notablement tant el nombre de detinguts com el de propostes de sanció, la qual cosa ens porta a afirmar que els ciutadans estan conscienciats que per a véncer a aquest virus cal quedar-se a casa.

Fronteres

Respecte al tancament de fronteres interiors amb França i Portugal, en les últimes 24 hores s’han realitzat 200 denegacions d’entrada, i s’han controlat 5.906 vehicles.

Quant a fronteres aèries i marítimes, aquest dilluns s’han produït tres denegacions d’entrada en l’Aeroport de Barcelona.

Temptativa viral de frau i faules

Arran del confinament que exigeix l’Estat d’Alarma, els ciutadans estan utilitzant Internet més de l’habitual, sobretot per a realitzar compres. Per això, indicava José Ángel González, “m’agradaria que tingueren especial atenció amb una mena de frau detectat pels especialistes de la Policia Nacional. Es tracta d’un enviament massiu de correus que suplanten a una multinacional logística estatunidenca dedicada al comerç electrònic.

El correu rebut indica que el seu compte personal ha sigut bloquejada per motius de seguretat en haver detectat accessos il·legítims, devent l’usuari introduir les seues dades d’accés per a poder recuperar-la. Una vegada que fem aqueix pas, els ciberdelincuentes tindran en el seu poder les nostres credencials d’accés i, a més, podran fer ús de la targeta bancària vinculada al nostre compte”.

Faules difoses

Durant les últimes 24 hores, s’han detectat diverses faules:

Blog “amor a la vida”, en el qual s’anuncien productes que curen el Covid19. En aquest blog es publica un article amb el títol: “El coronavirus es pot curar en 24 hores”. Es detalla que aquesta cura s’obté gràcies a l’acció del diòxid de clor, sense contraindicacions i sobretot que cura el coronavirus en tan sols 24 hores; la publicació assenyala a les empreses farmacèutiques com les responsables que no s’utilitze, atés que no els interessa curar als pacients perquè així continuen sent els seus clients.

Circula per Whatsapp un vídeo on un transportista ensenya un magatzem amb caixes i assegura que en elles hi ha material sanitari, que serà transportat a França perquè Espanya no paga. Es tracta d’una faula i el que s’ensenya al vídeo són caixes de folis

José Ángel González indica que ha de prestar-se especial precaució a les diferents modalitats de phising, ja que s’ha detectat una gran viralidad i un enviament massiu de correus maliciosos i amb les faules que contínuament s’estan publicant en les xarxes.

Quant a les detencions, José Ángel González ha indicat, aquest dilluns van ser detinguts tres homes, un a Badajoz i dos a Alcantarilla, per atemptat. El primer tenia una botiga oberta de tèxtil i estava venent màscares, se li han intervingut 931; mentre que els altres dos detinguts ho van ser quan es trobaven al carrer diversos joves i en sol·licitar-los que tornaren als seus domicilis per incomplir el confinament es van enfrontar als agents, que van haver sol·licitar reforços. Un dels detinguts va intentar agredir a un dels agents amb un ganivet, i van haver de ser atesos diversos policies a l’hospital per les lesions patides.

20.000 homes i dones de la Policia Nacional lluiten cada dia contra el coronavirus

José Ángel González ha recordat que cada dia 20.000 homes i dones de la Policia Nacional lluiten contra el coronavirus des de les diferents unitats i especialitats policials. “És cert que el vertader front i l’avantguarda d’aquesta lluita, la formada pels sanitaris que s’estan deixant literalment la salut per a acabar amb el coronavirus, és primordial… I no ens cansarem mai de mostrar-los nostre més sincer agraïment.

Però, per a fer complir les noves mesures i reduir l’enorme pressió a la qual està sotmés el sistema sanitari, tots els policies nacionals continuaran complint la missió que se’ls ha encomanat amb la dedicació i professionalitat que sempre demostren”:

Els radie patrulles a peu de carrer, dia i nit, amb el suport de les unitats de Cavalleria o del Servei de Mitjans Aeris des de l’aire, també en primera línia per a fer complir les noves mesures adoptades.

Els especialistes en Policia Científica, que han posat a la disposició de les autoritats sanitàries les seues instal·lacions i coneixements per a analitzar els test del *Covid-19.

Els ciberagents que patrullen incessantment en la Xarxa per a detectar els molts intents dels delinqüents per a traure profit il·lícit de la complexa situació que es travessa.

Els agents que continuen vetlant per la seguretat de les víctimes de violència de gènere, de les víctimes de tràfic…

Espai aeri

José Ángel González ha comentat que “La Policia Nacional continua protegint l’espai aeri de les nostres ciutats davant l’ús irresponsable de drons. Des de l’activació de l’Estat d’Alarma, hem localitzat, identificat i proposat per a sanció a quatre persones, tres a Madrid i una a Ciudad Real, per l’ús d’aquestes aeronaus infringint la normativa vigent de Seguretat Aèria”.

Cap De l’Estat Major de la Guàrdia Civil, general José Manuel Santiago: 116.043 persones identificades

Per part seua, el cap De l’Estat Major de la Guàrdia Civil, general José Manuel Santiago

Ha explicat: “Les actuacions desenvolupades per la Guàrdia Civil durant aquest dilluns, en el qual 21.000 guàrdies van patrullar els pobles i ciutats d’Espanya, van permetre identificar a 116.043 persones i interceptar 2.610 vehicles. Amb motiu d’això, es van formular 6.085 denúncies, un 5,24 per cent del total de les persones identificades, i també es va procedir a la detenció de 23 persones pels delictes de desobediència i resistència.

A tall d’exemple, ha concretat, es va detindre a tres ocupants d’un vehicle que van intentar eludir un control de verificació en Villafranca del Penedès (Barcelona), comprovant-se que el conductor mancava del permís de conduir i que a més el vehicle havia sigut sostret.

La Guàrdia Civil ha reforçat també els controls amb la Direcció General de Trànsit i Carreteres de l’Estat, i hi ha més de cent punts fixos de control.

Costes i fronteres

En l’àmbit de la custòdia de costes i davanteres, al llarg dels últims deu dies la Guàrdia civil ha dedicat 2.900 efectius a vigilar els quasi dos mil quilòmetres de fronteres terrestres que té Espanya, duent a terme el control de 419 vehicles i la identificació de 548 persones.

A més, la Guàrdia Civil continua treballant en altres àmbits relacionats amb la seguretat i el resguard fiscal en els 29 aeroports amb connexió internacional, en els quasi 8.000 quilòmetres de costa que té el nostre país, en els 46 ports d’interés general o en la nostra mar territorial.

La Guàrdia Civil té en la lluita contra la criminalitat organitzada en general, i contra tota mena de tràfics il·lícits en particular, una de les seues prioritats. A tall d’exemple, aquest dilluns una operació en diverses fases duta a terme per les unitats especialitzades d’investigació de la Comandància d’Alacant es va procedir a la confiscació de 22 tones de tabac de contraban valorat en quasi tres milions d’euros.

Els passats 28 i 29 de març, en coordinació amb el Cos Nacional de Policia i amb Duanes, la Guàrdia Civil va interceptar una partida de més de tres tones de cocaïna en la ria de Arosa, en dues planeadoras. L’esforç continuat de la Guàrdia Civil ha portat a la detenció de set narcotraficants, entre ells el capitost de la xarxa.

En el que afecta els dispositius destinats a garantir el funcionament dels serveis essencials, aquest dilluns la Guàrdia Civil va emprar a 3.690 efectius.

Pel que fa a l’auxili dels col·lectius més vulnerables, sobretot les persones majors, la Guàrdia Civil va dur a terme 1.238 entrevistes, reunions o contactes directes amb responsables del sector.

Protecció violència de gènere

Pel que fa a la protecció de les víctimes de violència de gènere, continuem mantenint els nostres esforços dedicats a reforçar la seua seguretat. Aquest dilluns, es van realitzar 1.529 activitats de protecció amb 819 comprovacions telefòniques i 624 contravigilancies.

En el marc d’aquests serveis, es va detindre a la província de Jaén a un individu per suposats maltractaments, consistents en insults i vexacions a la seua exparella. La víctima havia denunciat al seu agressor amb anterioritat, encara que no existia ordre d’allunyament en vigor.

José Manuel Santiago va recordar que existeix l’aplicació Alertcorps, a través de la qual qualsevol víctima de violència de gènere pot contactar amb les Forces i Cossos de Seguretat.

També va dedicar unes paraules a tots els familiars de totes les persones que estan hospitalitzades patint aquesta malaltia, i a les quals no poden acompanyar. “Els manem el nostre alé i la nostra força en la seguretat que més prompte que tard tindreu als vostres sers estimats de tornada.

Test de detecció ràpida de coronavirus

José Manuel Santiago va manifestar que ja estan començant-se a realitzar test de detecció ràpida de coronavirus als nostres guàrdies civils. “En aquests moments tan dures que ens ha tocat viure, estic convençut que l’esforç de tots des del lloc que a cadascun li ha tocat, uns aïllant-se a casa per a detindre al virus i uns altres desenvolupant un paper actiu per a posar fi a aquesta pandèmia, tots superarem aquesta prova, perquè les persones estem fetes per a enfrontar-nos i véncer a les adversitats. Un dia menys”.

20 persones denunciades a Castelló per eixir al carrer

En la capital de la Plana, la incidència durant la jornada d’ahir va ser poc significativa.

Actes per incompliment de tancament de locals i/o incompliment de restriccions de l’activitat comercial, cultural, recreativa i d’hostaleria o restauració: 0

Denúncies per incompliment restriccions mobilitat en via pública: 20

Detencions: 0

Crides avisant de possibles incompliments de mesures de tancament de locals: 5

Crides avisant de possibles incompliments de restriccions de mobilitat de les persones: 12

Actuacions totals des del divendres 13 de març fins al 30 de març:

Actes per incompliment de tancament de locals i/o incompliment de restriccions de l’activitat comercial, cultural, recreativa i d’hostaleria o restauració: 15

Denúncies per incompliment restriccions mobilitat en via pública: 350

Detencions: 6

Crides avisant de possibles incompliments de mesures de tancament de locals: 52

Crides avisant de possibles incompliments de restriccions de mobilitat de les persones: 333

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací