Seat dissenya la seua primera moto elèctrica 66 anys després de llançar el seu primer cotxe

689

Actualitat Diària

Han passat 66 anys des que SEAT va dissenyar el seu primer automòbil. Ara amb el seu nou concept irromp en la mobilitat del futur, i el fa sobre dues rodes. Elèctric, connectat i orientat a ser compartit: així és l’e-Escúter concept dissenyat per SEAT.

Un nou enfocament. Canviar el mindset va ser la clau per a començar amb el disseny del nou SEAT e-Escúter concept: “És una altra visió. Una moto és molt més interactiva amb l’ésser humà i hi ha més implicacions ergonòmiques”, comenta Joan Melenchon, dissenyador d’exteriors de SEAT. Aquest va ser el primer repte de l’equip que va crear l’e-Escúter concept. Més peces i més relacions entre els elements per a construir un conjunt únic. “Per a una dissenyadora de cotxes ha sigut òbviament un gran repte crear alguna cosa per a un públic diferent al que estem acostumats”, afirma Francesca Sangalli, responsable de Color&Trim de SEAT.

Funcionalitat 100% elèctrica. Dissenyada i creada a Barcelona, la ciutat europea amb més motos, l’e-Escúter concept forma part de la estratégia de mobilitat urbana de la companyia. La seua estructura es forma a través de línies senzilles i estilitzades amb una base geomètrica. “El que hem prevalgut és que fora un objecte senzill, icònic i pràctic. No volíem fer un objecte minimalista quant al visual, però sí en la seua utilitat”, assegura Joaquín García, responsable de l’equip de Disseny d’Exteriors de SEAT. Un disseny 100% funcional per a un escúter 100% elèctric, amb una bateria extraible per a facilitar la seua recàrrega.

Dissenyat per a compartir. L’e-Escúter concept s’ha desenvolupat per a tota mena de clients, però principalment està enfocat al motosharing. Per això, s’han utilitzat materials duradors, com el cautxú en els para-xocs laterals, i s’han dividit les peces estratègicament perquè puguen substituir-se amb facilitat. El seient també és especial, envolupant i amb capacitat per a dos cascos. Per a estar connectats, dos entrades USB, i un espai per a subjectar el telèfon mòbil.

Seguretat fluorescent

En el seu disseny també ha prevalgut una idea clau per a reforçar aquesta aposta pel vehicle compartit: la visibilitat. “Volíem que fora fàcilment memorizable i ens hem centrat en fer un producte molt icònic. Deixes la moto, et vas i la recordes”, comenta Joan Melenchon. Els dissenyadors de Color&Trim es van decidir pel negre com a base de tot el concept, realçat amb un color fluor en les zones més icòniques. “Només en aquests elements hem posat aquest fort color fluor, que a més ajuda a visivilizar l’e-Escúter concept a la resta de conductors, amb el que li aporta un plus de seguretat”, afirma Francesca Sangalli.

Inspirat en l’automoció

Les últimes tecnologies aplicades al món de l’automòbil també estan presents en l’e-Escúter concept de SEAT. Destaca un sistema d’il·luminació que abasta tot el perímetre frontal i darrere, amb una novetat ja habitual en els cotxes, però no en les motos: “Hi ha un intermitent dinàmic que és clàssic en l’automoció, però que en motos volíem introduir perquè ajuda a senyalitzar les funcions i potència aquesta iconicidad”, comenta Joan Melenchon.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací