SEAT crea una unitat de negoci per a impulsar la mobilitat urbana i presenta el seu concepte de e-Escúter

649

Actualitat Diària

En el marc de la IX edició del Smart City Expo World Congress, SEAT ha presentat, hui, un gran avanç en la seua estratègia de mobilitat urbana amb un triple anunci: la creació d’una nova unitat estratègica de negoci, SEAT Urban Mobility, la seua nou e-Kickscooter concept i la primera e-Escúter concept elèctrica en els quasi 70 anys d’història de la companyia.

Aquesta nova unitat de negoci integrarà totes les solucions de mobilitat, tant de producte com de serveis i plataformes i liderarà el llançament de la e-Escúter que arribarà al mercat en 2020. A més, sota aquesta nova àrea també s’inclourà el nou e-Kickscooter concept, que complementa el portfolio que va iniciar amb el SEAT EXS en 2018. La gamma de productes està dissenyada per a client final (propietat), així com per a flotes i serveis compartits (per ús).

SEAT crea una unitat de negoci per a impulsar la mobilitat urbana i presenta el seu concepte de e-Escúter

En aquesta línia, SEAT Urban Mobility continuarà analitzant juntament amb els representants de les ciutats i les administracions públiques la idoneïtat d’un vehicle “ingenierizado” per a la mobilitat urbana com el concepte SEAT Minimó, presentat en l’última edició del Mobile World Congress.

SEAT Urban Mobility també integrarà Respir, la plataforma de carsharing que actualment presta servei a Madrid i des de fa uns dies també a L’Hospitalet de Llobregat. Respir compta amb una flota sostenible de vehicles propulsats per gas natural comprimit (GNC) i pròximament inclourà també el nou Mii electric. La nova unitat de negoci també gestionarà el kicksharing que SEAT ofereix al costat de la start-up UFO. També comptarà amb el suport del nou centre de desenvolupament de programari de la companyia, el SEAT:CODE.

Lucca de Meo, president de SEAT, ha destacat durant la roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí que “aquesta unitat de negoci estratègica ens permetrà orientar-nos cap a les noves necessitats de mobilitat dels ciutadans. SEAT és el centre de competències de micromovilidad per a tot el Grup Volkswagen, i això inclou el desenvolupament de productes dissenyats específicament per a la mobilitat urbana per a totes les marques del Grup, no sols per a SEAT. A més, desenvoluparem serveis i solucions de mobilitat per a clients particulars i flotes compartides”.

Presentació del SEAT e-Escúter concept

SEAT ha mostrat hui la seua e-Escúter concept 100% elèctric amb un disseny compacte basat en unes formes geomètriques estilitzades. La motocicleta que finalment es comercialitzarà, veurà la llum en 2020 i estarà disponible tant per a particulars com per a flotes destinades a serveis compartits. SEAT està treballant en un acord de col·laboració amb el fabricant barceloní Silence, que seria l’encarregat de produir-les en la seua planta de Molins de Rei (Barcelona).

El nou responsable de Mobilitat Urbana de SEAT, Lucas Casasnovas, ha afirmat que “volem convertir-nos en un aliat per a les ciutats i el SEAT e-Escúter concept és la resposta a la demanda dels ciutadans per a una mobilitat més àgil. La col·laboració amb Silence és un exemple que la cooperació entre partners ens permet ser més eficaces”.

L’e-Escúter concept compta amb un motor de 7kW de potència nominal amb pics de 11kW (14,8 CV), equivalent a 125cc, que ofereix un parell motor màxim de 240 Nm. La motocicleta aconsegueix una velocitat màxima de 100 km/h, suficient per a aconseguir els 50 km/h en només 3,8 segons. A més, compta amb una autonomia de 115 quilòmetres segons el test WMTC.

La bateria es pot extraure i carregar còmodament a casa o en carregadors públics i el cost estimat de càrrega és assequible per a tots els clients ja que serà de 0,7€ cada 100 quilòmetres. A més, el eScooter concept compta amb capacitat per a emmagatzemar dos cascos sota el seient, està connectat i els usuaris poden rastrejar el seu nivell de càrrega o localització a través d’una app.

Nou SEAT e-Kickscooter concept

La companyia ha presentat també en el Smart City Expo World Congress un concepte de la seua nova generació de e-KickScooter. Aquesta nova versió ofereix una autonomia de fins a 65 km, dos sistemes de fre independents i una bateria amb una capacitat molt més alta que arriba als 551 Wh. La versió actual en el mercat, el SEAT EXS, presentat en 2018 ha obtingut uns bons resultats de vendes amb més de 10.000 unitats venudes.

DGT 3.0: El cotxe connectat al servei de la seguretat viària

SEAT també ha mostrat en el seu espai el projecte DGT 3.0 en el qual col·labora amb la Direcció General Trànsit. Es tracta d’un projecte pilot que permet als cotxes comunicar-se amb els semàfors i amb els panells informatius de la carretera en temps real amb l’objectiu principal de millorar el trànsit i la seguretat viària, així com l’experiència d’usuari per part del conductor.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací