Santiago Posteguillo, Maria Dueñas y Carmen Posadas obriràn l’Escola d’Estiu de l’UJI amb un curs sobre literatura

872

Actualitat Diària

La Universitat d’Estiu 2019 de l’UJI obri aquest any la seua programació amb el curs ‘La literatura i el temps: la recreació del passat en la novel·la’, que estarà coordinat pel guanyador del premi Planeta 2018, Santiago Posteguillo, qui a més d’escriptor, també és professor al Departament d’Estudis Anglesos a la Universitat Jaume I.  El curs comptarà, a més, amb la participació de diversos escriptors com Maria Dueñas, Luz Gabás o José Luis Corral, entre d’altres. El lloc on es durà a terme el curs serà a Benicàssim, concretament al Thalasso Hotel Termas Marinas El Palasiet, els dies 25, 26 i 27 de juny. Els curs va dirigit a tota la comunitat universitària i també, a tot qui li puga interessar la temàtica. A més a més, s’ofereixen 80 places d’assistència i tindrà un total de 20 hores de duració amb un crèdit que serà reconegut per la Universitat Jaume I.

El curs té la finalitat de donar les claus per entendre la novel·la històrica, a més d’oferir un mapa amb les seues característiques i pecualiaritats. Per poder aconseguir aquestos objectius, diversos autors especialitzats en la matèria explicaran les seues tècniques, mètodes i estratègies a l’hora d’escriure. Però, sobretot, els alumnes aprendran a recrear el passar, recuperar-lo i acostar-lo al públic de forma dinpamica, entretinguda i també, didàctica. A l’hora de dur a terme un projecte així, és molt important la tasca de documentació, axí com el llenguatge utilitzat, el ritme narratiu, la recreació de personatges històrics o bé, diferenciar molt bé la realitat de la ficció en aquest tipus de novel·les. Tots aquests conceptes s’abordaran en aquest curs per tal d’intentar dominar-los.

El curs començarà el 25 de juny a les 10:30 hores i una volta, començat tindran lloc una sèrie de conferències. La primera d’aquestes serà: ‘Temps i espais en quatre novel·les’, amb l’escriptora Maria Dueñas; seguidament, els alumnes podran gaudir de la conferència ‘La història local com a inspiració per a la reflexió en les novel·les de Luz Gabás: colonització, bruixeria i romanticisme’, amb l’escriptora Luz Gabás; la tercera de les conferències s’anomena ‘Nosaltres mateixos tan sols fa 30.000 anys’, que serà impartida de la mà de l’escriptor Antonio Pérez Henares i finalment, la quarta de les conferències serà: ‘El món oblidat dels visigots’, amb l’escriptor José Calvo Poyato.

El 26 de juny començarà a les 11:00 hores i els alumnes presenciaran una conversa entre Santiago Posteguillo i Carment Posadas, anomenat ‘Amor, literatura i altres dimonis’. No obstant això, no és el diàleg l’únic event del dia 26, ja que també es comptarà amb una conferència anomenada ‘Els Àustria: de la història a la novel·la’, que serà impartida per José Luis Corral. El dia continuarà amb la xerrada ‘El desafiament de Leonardo i Miquel Àngel: una mirada literària’, duta a terme per Alejandro Corral i per últim, també hi haurà una taula rodona anomenada ‘L’auge de la novel·la històrica a Espanya’ on debatran Antonio Pérez Henares, José Calvo Poyato i Santiago Posteguillo.

L’intens curs finalitzarà el dijous 27 de juny amb les conferències: ‘Canfranc, Elena Francis, el cas de la talidomida i els contradictoris negrers filantrops. La labor de rescat de la història per a mostrar-la com a espill del que serem’, impartida per l’escriptora Rosario Raro; també amb ‘Oblit i record. Com podem reconstruir la memòria del que vam ser. Del que som’, de la mà de Ayanta Barilli; ‘Quan les dades entorpeixen. El procés d’investigació de ‘Llamadme Alejandra’ i ‘La flor del Norte”, amb Espido Freire; i, finalment ‘Julia Domna: quan veiem el passat des de la mirada d’una dona’, amb l’escriptor Santiago Posteguillo, qui concluirà el curs.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací