Santander redueix el seu benefici un 10% per previsions en el Regne Unit i Polònia

815

El banc ha tancat l’exercici amb uns guanys de 1.840 milions d’euros

Actualitat Diària

El benefici del banc Santander, que presideix Ana Botín, s’ha reduït un 10%, fins a 1.840 milions en el primer trimestre de l’any degut als costos de reestructuració duts a terme a Regne Unit i Polònia, així com a la venda d’actius per valor de 108 milions. En concret, aquest càrrec inclou 150 milions d’euros de plusvàlues per la venda de la participació del 51% de Prisma a l’Argentina i 180 milions d’euros de pèrdues derivades de la venda d’una cartera d’immobles residencials a Espanya, més un càrrec de 78 milions d’euros pels costos de reestructuració en Reuneixo Unit i Polònia.

“El benefici atribuït es va veure afectat per càrrecs de reestructuració i vendes d’actius. No obstant això, hem continuat generant molt capital orgànicament alhora que augmentem el valor per als accionistes, amb un creixement del valor tangible net per acció del 3% en el trimestre”, ha ressaltat la presidenta.

El benefici ordinari ha crescut en 7 dels seus 10 principals mercats.“Aquests resultats s’han aconseguit en un context operatiu difícil, sobretot a Regne Unit i Europa”, ha ressaltat Botí, qui ha destacat que, de cara al futur, l’entitat continuarà invertint en la seva transformació digital, la qual cosa unit a la seva presència geogràfica ofereix oportunitats per a obtenir un creixement rendible.

Durant el primer trimestre de l’any, el marge d’interessos ha crescut un 3%, el de préstecs, un 4% i el de dipòsits, un 5%.

Per àrees on opera, Amèrica va aportar el 52% del benefici del trimestre i Europa, el 48. En concret, el Brasil és el mercat que més contribueix, amb un 29%, seguit d’Espanya, amb un 16%, la seva divisió de consumer finance aporta un 13% i el Regne Unit, un 11%.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací