Sanitat vacunarà a 145.174 persones de centres docents pendents de rebre la dosi de AstraZeneca

676

Actualitat Diària

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública represa la vacunació del professorat de la Comunitat Valenciana, de manera que el pròxim dia 1 d’abril ja estaran vacunats íntegrament tot el personal de centres docents, que representa un col·lectiu de gairebé 149.000 persones.

Els dies que s’han programat per a citar als docents són el 26, 27 i 31 de març, i el dia 1 d’abril. Durant aquests quatre dies, rebran la primera dosi de la vacuna de AstraZeneca 145.174 personis de 3.195 centres educatius.

En concret, es vacunaran 76.808 persones de 1.802 centres docents de la província de València, 50.079 de 999 centres educatius d’Alacant i 18.287 persones de 394 centres la província de Castelló.

La planificació s’ha organitzat de manera que es vacuni al major nombre de persones en el menor temps possible. De fet, la Conselleria de Sanitat ha ampliat a 250 el nombre d’equips de professionals que es fan càrrec d’aquesta vacunació massiva, i que han estat formats per a poder dur-la a terme des que arriba el pacient fins a la seva espera a la sala de postvacunació durant 15 minuts.

Per províncies, són 33 equips de vacunació destinats a Castelló, 131 equips a la província de València i 86 equips de professionals per als espais de vacunació de la província d’Alacant.

D’aquesta manera, la previsió és que cada mitja hora sigui vacunat en tota la Comunitat Valenciana un total de 2.610 docents en els diferents espais de vacunació que han estat instal·lats. Per a això, els equips de vacunació estan formats per dues infermeres, un administratiu, personal facultatiu, auxiliars d’infermeria, personal de seguretat i zeladors/as.

Ubicació dels 25 espais de vacunació

Els 25 espais de vacunació s’han instal·lat en diferents centres i espais municipals que han estat adaptats i reconvertits en punts de vacunació per a poder oferir aquesta prestació assistencial de la forma més adequada, tant per a pacients com per als professionals.

A la província de Castelló, els punts de vacunació es troben en el Palau d’Esports de Vinaròs, Hospital de Campanya de Castelló i Centre de Congressos de Vila-real.

Així mateix, a València el personal docent ha estat convocat en els següents espais de vacunació: Pavelló Poliesportiu René Marigil de Sagunt, Hospital de la Malva-rosa, Pavelló One Wall de Massamagrell, Centre Multiusos de Llíria, Ciutat Esportiva de Paterna, Hospital de Campanya de València, Jubiocio Nou de Benicalap, Recinte Firal de Requena, Pavelló Municipal El Vedat de Torrent, Casal Fester d’Alzira, Museu Faller de Gandia, Pavelló Francisco Ballester de Xàtiva i Pavelló El Quint de Mislata.

Finalment, a Alacant els espais de vacunació s’han situat en: Centri Llunàtics de Dénia, complex esportiu Eduardo Latorre d’Alcoi, Palacio d’Esports de Benidorm, Centre de Majors Salvador Gosalvez Alberola de Sant Joan, Pavelló Blau d’Elda, Hospital de Campanya d’Alacant, Poliesportiu Esperanza Lag d’Elx, Pavelló Bernardo Ruiz d’Oriola i Auditori de Torrevella.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací