Competència autoritza la fusió de CaixaBank i Bankia amb condicions entorn del nombre d’oficines

794

Actualitat Diària

El Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha aprovat la fusió de CaixaBank i Bankia. La sol·licitud de l’operació de fusió va ser presentada el passat 14 d’octubre per part de les entitats participants, data en la qual es va acordar sol·licitar els informes preceptius als organismes corresponents.

L’aprovació de l’operació es produeix rebuts aquests informes sense objeccions del Banc d’Espanya, del Servei Executiu de la Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries (Sepblac), de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), i de la Direcció General d’Assegurances i Fons de Pensions, de conformitat amb el que s’estableix en la disposició addicional dotzena de la Llei 10/2014, de 26 de juny.

Així mateix, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), amb data 23 de març de 2021, ha autoritzat la fusió per absorció de Bankia per part de CaixaBank, subordinada al compliment dels compromisos presentats per part d’aquesta entitat.

Una vegada rebuts tots els informes i després del vistiplau de la CNMC, mitjançant Ordre Ministerial s’ha donat autorització a la fusió de totes dues entitats. L’Estat, com a accionista de Bankia, passarà a tenir una participació del 16,1% en el capital de CaixaBank, una vegada completada l’operació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací