Sanitat prepara un llistat de personal d’Infermeria per si fos necessari durant la vacunació

506

Actualitat Diària

La Conselleria de Sanitad Universal i Salut Pública ha sol·licitat a les infermeres i infermers de tots els departaments de salut de la Comunitat Valenciana la seva col·laboració per a participar, si fos necessari, en el procés de vacunació massiva de la població.

La finalitat d’aquesta mesura és disposar d’un llistat de personal de suport amb la suficient antelació per a quan arribi el moment d’administrar una quantitat important de dosi de vacunes enfront de la COVID-19 en un temps relativament curt. En aquest sentit, des de Sanitat es remunerarà l’excés de treball que realitzin fos de la jornada habitual, sempre en el cas que la seva participació fora necessària.

La Conselleria ha incrementat la plantilla en més de 3.400 infermeres, 2.038 tècnics/as en cures auxiliars d’infermeria i més de 800 auxiliars administratius/as per a enfortir i atendre de manera eficaç totes les necessitats assistencials plantejades per la pandèmia.

A més, des de la Direcció General de Recursos Humans s’han anat adoptant una sèrie de mesures organitzatives en previsió de les necessitats i, de forma planificada, s’ha establert un ordre de prelació en cada departament de salut, que es va donar a conèixer recentment als sindicats de la Taula Sectorial.

Aquest ordre permetrà anar cridant als professionals que s’hagin anat apuntant de manera voluntària quan s’iniciï la vacunació massiva de la població. Aquesta possibilitat permetria, en cas d’una arribada massiva de dosi, reforçar els equips de vacunació amb aquest personal.

El passat 29 de gener, el Ple del Consell va aprovar la regulació del programa de productivitat per a la prestació de mòduls addicionals de reforç en els equips d’Atenció Primària en 2021.

L’objectiu és establir un programa específic per a contenir l’excés de càrrega assistencial allà on es produeixi, mentre duri la sobrecàrrega produïda per la COVID-19 en l’àmbit de l’Atenció Primària, de manera que permeti una atenció adequada i de qualitat als pacients.

Aquest acord, que disposa d’un pressupost total per a l’exercici de 2021 de 13.108.768 euros i té caràcter voluntari per als i les professionals, recull la remuneració per mòduls de l’excés de treball i inclou un apartat en el qual expressament es contempla la possibilitat d’establir mòduls de dues hores i mitja o de cinc hores, per a vacunar de COVID-19 fos de la jornada habitual.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací