Sanitat estudia emprendre accions judicials contra la família del pacient que rep ozonoterapia a la Plana

1040

Actualitat Diària

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública estudia emprendre accions judicials davant les greus acusacions que pública i judicialment ha realitzat la família assegurant que l’equip de l’hospital de la Plana de Vila-real “obstaculitza” el treball de l’equip extern que tracta a un pacient amb ozó.

Aquest tractament, que no compta amb l’aval científic ni el suport de la professió mèdica ni de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) va ser autoritzat per un jutjat perquè un equip extern l’apliqués en el pacient.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha volgut posar de manifest “la gran professionalitat de l’equip i de l’UCI de l’hospital de la Plana, alguna cosa que no es pot en cap moment posar en dubte”. “Farem tot el que sigui necessari per a defensar el seu treball i professionalitat”, ha destacat, i ha lamentat que “s’intenti estendre qualsevol ombra de dubte davant un comportament irreprotxable que només té com a objectiu atendre la salut de les persones”.

La AEMPS no veu evidència en l’eficàcia de l’ozó

El gerent del departament de salut de la Plana va sol·licitar un informe a l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris sobre el tractament amb ozó en pacients amb COVID-19.

Aquest informe conclou que “no es compleix amb la definició d’ús compassiu que faria autoritzable una sol·licitud en el cas que fos rebuda en la AEMPS a través dels llits establerts a tal fi” i afegeix que “es considera que, davant l’absència d’evidència de l’eficàcia de l’ozó en pacients crítics amb COVID greu i incertesa en pacients amb pneumònia greu amb COVID, així com l’absència d’assajos clínics en marxa que recolzin la utilització d’aquest tractament, no es considera en el moment actual l’ús compassiu una opció idònia per a l’administració d’ozó, a l’espera que es demostri l’eficàcia i seguretat en l’àmbit de l’assaig clínic controlat estretament”.

L’equip mèdic encarregat del tractament d’aquest pacient es va negar des d’un principi a l’aplicació d’aquesta teràpia a petició de la família, i són moltes les societats científiques i sanitàries que han expressat públicament tant el suport a aquests professionals com el rebuig a l’aplicació de ozonoterapia en el pacient.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací