El PPCV demana al Consell que tramiti amb urgència ajudes per als afectats per l’incendi d’Assuévar

604

Actualitat Diària

El Grup Parlamentari Popular en Les Corts Valencianes sol·licitarà al Govern valencià que tramiti “amb urgència” ajudes per als afectats per l’incendi d’Assuévar dels últims dies i que va quedar controlat ahir.

La portaveu de Medi Ambient del GPP, Elisa Díaz, ha assenyalat que l’incendi “ha pogut ser controlat gràcies a la labor dels equips d’emergències, que com sempre han mostrat una absoluta professionalitat que contrasta amb la nul·la gestió en matèria de prevenció d’incendis del Govern de Puig”.

Així, la diputada ha manifestat que el tripartit valencià “només té de verd el nom de Botànic, però la realitat és que no hi ha gestió forestal i no és una qüestió de l’últim any, és una constant en els sis anys de govern”. “La prevenció d’incendis consta de tres potes: la gestió política, les garanties de mitjans de treball i condicions laborals per als equips d’emergències i la responsabilitat ciutadana. La primera de les potes avui no existeix i la segona coixeja des de fa temps”, ha indicat.

Elisa Díaz ha fet referència a les queixes dels agents mediambientals, que han denunciat la falta d’organització i coordinació per part del Consell, l’abandó per part de la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, i el fet que durant els caps de setmana d’estiu hi ha menys agents operatius, al que se suma les vacants que es queden sense cobrir, fins i tot amb onada de calor i una resolució del Consell de tancament de 15 parcs naturals, entre ells la Serra de Espadán, impossible de fer complir per la falta de personal.

“Des del PPCV hem visitat nombroses zones de muntanya durant tot l’any i hem constatat l’estat en el qual estan alguns paratges, com la Serra Calderona a Olocau o l’acumulació, des de 2017, d’arbres morts a Toràs que finalment sembla que es retiraran després de les nostres denúncies”, ha manifestat. “La gestió forestal és fonamental i fins que el Govern de Puig no ho entengui tenim un problema amb les muntanyes convertides en pur combustible”, ha lamentat.

Elisa Díaz ha assenyalat que presentarà una bateria de preguntes en Les Corts per a conèixer dades relacionades amb l’incendi d’Assuévar i les labors d’extinció, com el nombre exacte d’hectàrees calcinades i la situació en què queda el parc natural de la Serra de Espadán així com les actuacions previstes per a evitar escolaments, i a llarg termini per a la seva recuperació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací