Sanitat acorda amb el CESMCV la desconvocatoria de vaga respecte al personal MIR

442

Actualitat Diària

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha signat un acord de desconvocatoria de vaga del personal MIR, convocada el passat 27 de juliol pel Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESMCV).

La signatura d’aquest acord suposa una sèrie de millores de les condicions laborals, formatives i retributives dels MIR i de la resta del personal laboral en formació. En aquest sentit, suposa una millora en la normativa laboral estatal i que els equipés amb el personal estatutari de la Comunitat Valenciana.

En matèria de retribucions, l’acord recull un increment retributiu en el complement de residència que suposa un total de 2 milions d’euros anuals per al personal MIR i resta de personal laboral en formació.

El citat acord també recull un compromís de revisió de la retribució de l’hora de guàrdia en la mateixa proporció que els facultatius i facultatives especialistes, així com l’abonament de les dietes en les guàrdies d’Atenció Primària.

Cal recordar que la Comunitat Valenciana es manté en el tram alt en l’aspecte retributiu en comparació amb altres comunitats autònomes.

Respecte a la formació, s’ha ampliat el nombre d’hores setmanals i anuals destinades específicament a formació.

Es limita el nombre màxim de guàrdies al mes i de caps de setmana, i s’estableix la lliurança d’un dia addicional després de la guàrdia en diumenge o festiu com a la resta de personal facultatiu.

Un altre punt a destacar és l’aplicació a aquest personal de l’I Pla d’Igualtat de la Conselleria (suposa, per exemple, el permís de l’exempció de guàrdies per conciliació familiar igual que a la resta de la plantilla).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací