Sánchez veta totes les preguntes i peticions de Compromís sobre l’ús i abús del Falcon presidencial

990

El senador Mulet lamenta que evite aportar dades que en cap concepte poden entendre’s com a matèria classificada
El portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, ha lamentat la negativa del Govern de Pedro Sánchez a donar explicacions sobre l’ús de l’avió Falcon, durant els últims anys, o els costos per a l’erari de la recent aventura del president en el FIB, quan va utilitzar l’avió oficial per a venir a Castelló aquest estiu.
Actualitat Diària
El portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, ha rebut les repostes a les preguntes realitzades, després de la polèmica deslligada el passat mes de juliol, quan el president del govern, Pedro Sánchez, va venir a Castelló amb avió oficial, per a assistir a un concert del FIB.
Ja se sabia que el Govern havia ‘blindat la informació’, per al que va al·legar que es tractava de matèria clasificada, però les respostes a les preguntes formulades per Compromís, han generat un profund malestar en aquest partit, que comparteix compromisos de Govern amb el PSOE a la Comunitat Valenciana.
Mulet va registrar al juliol una sèrie de preguntes i peticions de documentació que han sigut vetades per l’executiu. Ha afirmat el portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet. “És gravíssim que Sánchez diga que és matèria reservada saber el cost que ha tingut el viatge al FIB, o saber si anava acompanyat o no. O que use aqueixa excusa igualment per a no solidaritzar-se amb les vagues de treballadors o treballadors del sector, així com per a explicar si ha existit cost d’hostalatge, o que evite adonar de l’ús i possible abús del Falcon des de 2011. Sánchez ha actuat com un nou ric en abusar del Falcon presidencial, però ara actua com a representant de la vella política i suspèn en transparència al no donar la mínima explicació. Cap de les preguntes efectuades afecten a la seguretat, més quan parlem en algun cas d’usos de fa set anys”.
Text de les preguntes:
Com es recordarà, les preguntes formulades van ser les següents:
1. Quin cost econòmic ha tingut el desplaçar al president del Govern i acompanyants al Festival FIB?
2. Quin cost ha tingut el desplaçar l’avió privat, tant en personal, seguretat, combustible?
3. Quin cost ha tingut les entrades al FIB del president i acompanyants si han sigut aquestes carregades a l’erari públic?
4. Quin cost ha tingut la seguretat del president i acompanyants al FIB si han sigut aquestes carregades a l’erari públic?
5. Quin cost ha tingut l’hostalatge del president i acompanyants per viatjar al FIB si ha sigut aquest carregat a l’erari públic?
6. En plena temporada de vagues dels treballadors i treballadores dels aeroports a Espanya i altres parts, per la seua precària situació laboral, on milers de famílies d’han vist afectades i es veuran afectades en les seues vacances (aquells i aquelles afortunades que puguen fer-les), veu el president del Govern exemplar emprar o avió privada pagat per tots els contribuents per a anar-se de festivals?
7. Va a preocupar-se personalment el president pels treballadors i treballadores d’aeroports espanyols?
8. Quin cost econòmic ha tingut el desplaçar al president del Govern i acompanyants al Festival FIB?
9. Quin cost ha tingut el desplaçar l’avió privat, tant en personal, seguretat, combustible?
10. Quin cost ha tingut les entrades al FIB del president i acompanyants si han sigut aquestes carregades a l’erari públic?
11. Quin cost ha tingut la seguretat del president i acompanyants al FIB si han sigut aquestes carregades a l’erari públic?
12. Quin cost ha tingut l’hostalatge del president i acompanyants per viatjar al FIB si ha sigut aquest carregat a l’erari públic?
Matèria classificada
Enfront de totes aquestes qüestions, aquesta ha sigut la resposta del Govern: matèria classificada
Resposta: “Els informes sobre moviments d’aeronaus militars, com els plans de protecció d’autoritats i passatgers sotmeses a la mateixa i, en concret, els informes i dades estadístiques sobre moviments de forces, bucs o aeronaus militars, tenen la consideració de matèria classificada, en virtut de l’Acord del Consell de Ministres de 28 de novembre de 1986, en relació amb la Llei 9/1968, de 5 d’abril, reguladora dels Secrets Oficials i modificada per la Llei 48/1978, de 7 d’octubre. Tot açò avalat per la Sentència de la Sala contenciosa administrativa Secció 7ª de l’Audiència Nacional de data 23 d’octubre de 2017 i pel propi Consell de la Transparència i Bon Govern en la seua Resolució del 15 de febrer de 2016”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací