Ros (PSPV-PSOE) afirma que la corresponsabilitat “és beneficiós per a l’economia i la prosperitat”

401

Actualitat Diària

La diputada nacional del PSPV-PSOE per Castelló, portaveu adjunta del grup socialista en el Congrés i secretària executiva contra la Violència de Gènere PSOE, Susana Ros, ha afirmat que la corresponsabilitat “és beneficiós per a l’economia, la productivitat i la prosperitat d’un país”. Així s’ha pronunciat en la seua intervenció d’ahir en el Congrés per a defensar la política en matèria d’Igualtat que està duent a terme l’equip de govern progressista de coalició de Pedro Sánchez i que ha quedat reflectit en els pressupostos per a 2021 amb un augment d’un 157% de la partida del Ministeri d’Igualtat, entre moltes altres mesures.

Ros ha assenyalat que el terme conciliació és un terme superat i que, l’any 2020, “cal parlar i actuar amb corresponsabilitat, perquè això és economia, productivitat i prosperitat. I este és el repte i esforç en el qual treballem els i les socialistes, i l’exemple més evident són els pressupostos”.

“Conciliar, les dones concilien. Això sí, a costa de les seues carreres professionals, el seu oci i la seua salut. A costa de la desigualtat, una cosa que detestem. Nosaltres preferim parlar de la corresponsabilitat. Perquè corresponsables són els homes i les dones. I perquè corresponsable han de ser l’Estat amb la ciutadania”, ha apuntat.

La diputada nacional socialista ha afegit que esta pandèmia “ha revelat nombroses manques i una realitat que sempre ha reclamat el partit socialista: que les cures de les persones, l’ús del temps, i la manera de treballar i viure, són una responsabilitat compartida d’empreses, institucions i també de dones i homes”.

Per això, per al Partit Socialista, “la racionalització d’horaris, la conciliació i la corresponsabilitat sempre van ser reivindicacions justes per a aconseguir una societat més igualitària, productiva i eficient”, ha afegit. Ros ha destacat que les dones “no som un col·lectiu, som més de la meitat de la societat i, per això, urgix una igualtat en tots els àmbits, per a aconseguir una democràcia plena”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací