‘Repte Robot 2018’ el gran esdeveniment de robòtica de la Comunitat on es donen cita empreses i institucions

934

ActualitatDiària

El Museu de les Ciències celebra la X edició del certamen escolar ‘Repte Robot’ divendres, 11 de maig, amb empreses i institucions vinculades a la robòtica i que promouen la seua divulgació. Omrom, la Universitat Politècnica de València, Ingenio Kids, Col·legi Camarena Canet i Bmaker (BQ+MacMillan) organitzen amb la Ciutat de les Arts i les Ciències esta jornada amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant, Universitat Florida, ESAT, INESCOP, CFZ COBOTS, Intra Automation, Lego i BYL Iniciatives Educatives.

La UPV presentarà la seua ‘aranya gegant robòtica’, l’únic robot caminant amb sis potes, dissenyat i construit en una universitat pública espanyola. Els visitants podran interactuar amb una rèplica del famós droide R2-D2 gràcies a d’Astromech Spain, assistir a demostracions i participar en tallers relacionats amb la robòtica.

Entre les propostes, se celebraran tallers de drons, simulació de vol i un mini-circuit real amb mini-drons per als participants. L’exhibició de vol comptarà amb la participació d’Alex Zamora, campió d’Espanya i quart en el rànquing mundial de pilots de drons de carreres. 

La Universitat d’Alacant presentarà en la zona de fira la demostració d’un braç robòtic realitzat amb Inescoop i CFZRobots. Ingenio Kids organitza les finals ‘Constructors’ i ‘Programers’ per a escolars de 1r i 2n de Primària.

Des de l’Associació ByL Iniciatives Educatives es realitzaran durant tot el matí tallers de realitat augmentada; 10 a 12 h taller ‘Escanejat en 3D’ i d’11 a 14 h el taller ‘Programa i prova a una robot’. La jornada comptarà també amb combats de Sumo en els que podran participar els visitants i que organitza Aventura València.

Rècord de participació

El concurs ‘Repte Robot’ celebra este divendres 11 de maig la seua X edició amb rècord de participació. La jornada, de lliure accés, reunix enguany a més de 240 robots dissenyats, construïts i programats per escolars de col·legis de la Comunitat Valenciana, Illes Balears i Múrcia. La competició serà a partir de les 10 hores en la Sala dels Arcs, ubicat en la planta baixa de l’edifici.

El concurs té quatre categories diferents: ‘Lego’ on competixen robots realitzats només amb les famoses peces de muntatge, ‘Lliure’ , ‘Especial’ que consistix en una demostració de ball i coreografia robòtica, i ‘Reacció en cadena’, en què els equips han de posar en marxa un mecanisme capaç d’encistellar una pilota per mitjà d’una sèrie d’efectes concatenats. L’accés tant a la Sala dels Arcs on es realitzarà la competició com a l’entrega de premis en l’Auditori és lliure i gratuït.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací