Reprogramen el festival de Jazz a Castelló amb Jorge Pardo i Kiko Veneno

610

Actualitat Diària

La Regidoria de Cultura reprograma l’agenda cultural de la ciutat i llança el festival de Jazz a Castelló. La cita, que compleix 29 edicions, prevista per a aquest cap de setmana, es trasllada finalment als dies 20, 21, 22 i 23 de maig i ajustarà els concerts a les mesures sanitàries. A més a més, el festival tindrà dues ubicacions: l’Auditori de Castelló i el Teatre del Raval, les quals garantiran el compliment de les mesures sanitàries.

L’Ajuntament de Castelló i L’Institut Valencià de Cultura col·laboren per segon any consecutiu per tal de sumar sinergies i portar a la capital de La Plana les principals figures del jazz. “Fem una aposta molt forta per la música de qualitat i acostem al públic de Castelló una selecció de molt bona jazz amb una programació que estem segures i segurs que serà un èxit i que és una mostra més dels bons fruits que ens dona la col·laboració amb l’IVC”, ha explicat la regidora de Cultura de Castelló, Verònica Ruiz, per a qui aquest festival de Jazz serà “una oportunitat única i molt esperada per tornar a gaudir de la música en directe després d’un any molt difícil per als professionals de la cultura”.

El representat de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha explicat que “en un moment especialment delicat com el que estem vivint és més que satisfactori poder programar un concert de jazz de primer nivell” i ha destacat el fet que el festival “sorgeix com a conseqüència de la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló amb la Conselleria de Cultura a través de l’IVC”.

El plat fort d’aquest festival de Jazz a Castelló se servirà a l’Auditori amb un nom nacional però de ressò internacional com és el del saxofonista Jorge Pardo, que actuarà en format trio juntament amb Tino Di Geraldo a la bateria i percussió; i Carles Benavent al baix elèctric, amb l’espectacle Jorge Pardo Trio & Friends. I eixos convidats a l’escenari són els seus amics Kiko Veneno i el seu guitarrista El Niño Josele; Tomatito, al cant i ball; Voro García a la trompeta i la ballaora Karen Lugo.

Però abans, el 20 de maig, el públic haurà pogut gaudir de l’actuació del saxofonista Manolo Valls i el seu quintet, guardonats amb el premi Carles Santos a Millor Disc de Jazz del 2020. Divendres 21, actuaran la Kirwani Orchestra, amb una fusió de músics de Bangladesh, Colòmbia, Brasil i Castelló, posant el toc exòtic al festival amb grans dosis de músiques del món.

Just després, el festival es traslladarà a l’Auditori per gaudir de Jorge Pardo i els seus amics. Diumenge 23, tancarà el festival Bárbara Breva i la Big Band Mondo, amb una barreja de blues, funk i soul. Inicialment, està previst que dissabte actue el Martí Serra Quartet, amb Rita Payés, i el seu homenatge a Nina Simone, que intercal.la jazz, soul i blues en un espectacle sota el títol de Songs Nina Sang, el qual està pendent de l’agenda dels artistes després de la reprogramació del festival.

Venta d’entrades en línia

Les entrades ja estan a la venda per a l’Auditori mitjançant la seua web www.ivc.es i les del Teatre del Raval s’activaran en breu a entrades.castello.es, amb preus entre els 3 i els 15 euros. Ambdós espais mantenen activats els seus protocols sociosanitaris per a establir-se com a espais segurs i garantir la cultura segura.

Castelló, capital del Jazz

Castelló exercirà la seua capitalitat cultural amb una programació jazzística que ja haurà començat a l’Auditori amb el cicle a la sala de cambra, per on han passat ja l’harmonicista Antonio Serrano i el guitarrista mallorquí Biel Ballester i el seu trio. La programació continuarà, previsiblement, el 29 de març al Casino Antic, amb la presència al cicle Los Lunes Concierto de la formació Ricardo Belda Trio.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací