Renfe obre els primers expedients a maquinistes de Rodalia del nucli de València

532

Actualitat Diària

Renfe ha començat a obrir els primers expedients als maquinistes de Rodalia del nucli de València per l’absència injustificada per a cobrir els serveis mínims decretats per a la vaga del dijous i divendres, alguna cosa que l’empresa pública considera de falta “molt greu”.

La resolució dels expedients pot derivar entre la suspensió d’ocupació i sou durant cinc dies fins a l’acomiadament. Els serveis jurídics i Recursos Humans continuaran avaluant cas a cas per a continuar procedint a l’obertura de més.

La segona jornada de la vaga injustificada pel sindicat de maquinistes SEMAF està provocant novament afectacions a la mobilitat de milers de ciutadans de la Comunitat Valenciana. Amb trams horaris superiors als 60 minuts en diverses fases de la jornada sense que hagin circulat trens.

Fins a les 16.30 només s’ha pogut prestar el 32% del servei i s’han hagut de suprimir 83 serveis de rodalia. Només han circulat 37 trens de rodalia.

Vaga absolutament injustificada

Renfe vol demanar disculpes als viatgers que estan sofrint les conseqüències d’una vaga absolutament injustificada i la posició inadmissible dels dirigents del sindicat de maquinistes.

No hi ha motius per a aquesta vaga convocada pel sindicat SEMAF, ja que l’empresa està complint el Pla d’Ocupació pactada amb els sindicats i vol incorporar al servei aquest any 920 maquinistes nous. Una part d’aquests maquinistes nous no s’ha pogut incorporar pels problemes que posa el propi sindicat de maquinistes perquè puguin ser formats i homologats a l’interior de les cabines de conducció.

Serveis mínims

Segons la Resolució del Ministeri, els serveis mínims essencials s’estableixen en trens de Rodalia en funció dels diferents nuclis, línies i franges horàries, variant el percentatge entre uns màxims del 75% en hora punta i del 50% del servei habitual en la resta del dia.

En trens de Mitjana distància s’estableix una mitjana del 65% dels serveis habituals, i en els d’Alta Velocitat i Llarga Distància, el 72%. Respecte als trens de Mercaderies, s’estableix un percentatge del 24% del servei habitual.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací